BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  DÜNYA

Hindistan'da muson mevsimi can aldı: 76 ölü

Muson yağmurlarının görüldüğü Hindistan'da aşırı yağışlar sonucu sel baskınları yaşandı. Sel baskınları nedeniyle 76 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Muson yağmurlarının görüldüğü Hindistan'da aşırı yağışlar sonucu sel baskınları yaşandı. Sel baskınları nedeniyle 76 kişi hayatını kaybetti.

Hindistanlı yetkililer muson yağışları nedeniyle ülke genelinde etkili olan şiddetli sel felaketlerinde dün 8 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve ülke genelindeki toplam ölü sayısının 76'ya yükseldiğini duyurdu. 

Şiddetli yağışların Gucerat eyaletinde cumartesiden bu yana 11 kişinin ölümüne yol açtığı belirtildi.

Pankaj Kumar adlı yerel yetkili "Bunlardan 7'si son 24 saatte hayatını kaybetti, en az 4 kişi ise kayıp" dedi.

SELLERDE ÖLENLERİN ÇOĞU ASSAM EYALETİNDEN

Sellerin en fazla zararı ülkenin kuzeydoğusundaki Assam ve Arunaçal Pradeş eyaletlerinde verdiği, doğu eyaletleri Odişa ve Bihar'ın da sellerden etkilendiği açıklandı.

Assam eyaletinde muson mevsiminin başlamasından bu yana 60 kişinin yaşanan sel felaketlerinde hayatını kaybettiği ve eyalet genelinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği duyuruldu.

Yerel yetkili Rajib Prakaş Barua "Son 24 satte sadece 1 kişi öldü. Binlerce kişi kurtarıldı. Bu kişiler selden etkilenen 21 bölgede hükümet tarafından kurulan 118 kampta barınıyor" dedi.

Yetkili Assam'da bazı bölgelerde yağmurun şiddetini kaybettiğini ancak başlıca 5 nehrin hala tehlikeli seviyede olduğunu aktardı.

HAYAT AKSADI

Sellerden en çok etkilenen 5 eyalette demiryolları ve kara yolları ulaşımı aksarken, Arunaçal Pradeş eyaletinde aralıksız bir hafta boyunca yapğan yağmur eyaletin son yıllarda yaşadığı en büyük toprak kayması ve sel felaketine neden oldu.

Geçen hafta eyaletin Çin sınırındaki uzak bir köyünde yaşanan toprak kaymasında en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan hükümeti sel sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılmaları için orduyu da seferber etmiş durumda.