BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hindistan'da hava üssüne silahlı saldırı

Hindistan'ın Pencap eyaletinin Pathankot kentindeki hava üssüne yapılan silahlı saldırıda 3'ü asker 7 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Pakistan sınırına yakın hava üssüne silahlı bir grubun girmesiyle başlayan çatışmada 3 asker yaşamını yitirirken saldırganlardan 4'ünün öldürüldüğü bildirildi.

Saldırganların üniformalı olduğu ve sayılarının belirlenemediği belirtilirken bölgede güvenlik tedbirleri artırıldı.

İçişleri Bakanı Rajnath Singh, Başbakan Narendra Modi'nin Pakistan'a ziyareti sonrasında meydana gelen saldırıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Pakistan ile ilişkilerimizi iyi tutmaya çalışıyoruz ama terör saldırılarına gereken cevaplar verilecektir" dedi.

PAKİSTAN SALDIRIYI KINADI

Pakistan, Hindistan'ın Pencap eyaletindeki hava üssüne yapılan ve 3'ü asker 7 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan silahlı saldırıyı kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hindistan hükümetine ve halkına en içten başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Yaralıların da en kısa sürede iyileşmesini arzu ediyoruz" denildi.

İki ülke arasında son dönemde geliştirilen diyalog ortamının sürdürülmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Pakistan, terörizm tehdidini tamamen ortadan kaldırmak için Hindistan ve diğer bölge ülkeleriyle olan işbirliğini sürdürecektir" ifadesi kullanıldı.