BIST 10.160
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.470,53

Hindi öyle değil böyle yapılır!

Hindi öyle değil böyle yapılır!

Hindiyi aroma katması için baharat, biberiye ve defne yaprağıyla marine eden zeki açıköz, üzerine döktüğü özel sosun tarifini verdi. yemekte lezzetin yanı sıra görselliğin önemli olduğunu anlatan usta aşçı, hindinin iç pilavın yanı sıra kestane ve taze haşlanmış sebzelerle sunulmasını...

Hindi öyle değil böyle yapılır!

Hindiyi aroma katması için baharat, biberiye ve defne yaprağıyla marine eden Zeki Açıköz, üzerine döktüğü özel sosun tarifini verdi. Yemekte lezzetin yanı sıra görselliğin önemli olduğunu anlatan usta aşçı, hindinin iç pilavın yanı sıra kestane ve taze haşlanmış sebzelerle sunulmasını önerdi.

Hindi öyle değil böyle yapılır!

Sheraton Oteli’nin başaşçısı Zeki Açıköz, yılbaşında lezzetiyle damaklarda unutulmaz tat bırakacak fırında hindinin yapımına ilişkin ipuçları verdi. Yıl boyunca çok fazla tercih edilmese de yılbaşı sofrası denilince akıllara fırında hindinin geldiğini belirten Açıköz, hindi pişirmenin detaylarını anlattı.

Hindi öyle değil böyle yapılır!

Açıköz, öncelikle temizlenmiş hindinin üzerinde kalan ince tüylerinin ocakta yakılması, ardından da tuz, biber, baharatlar ve çiçek yağıyla güzelce marine edilmesi gerektiğini söyledi.

Hindi öyle değil böyle yapılır!

Hindinin yavan tadının, bıçakla deldikten sonra içine yerleştirilecek biberiye, defne yaprağı gibi baharatlarla büyük bir lezzete çevrilmesinin mümkün olduğunu dile getiren Açıköz, "Fırına atılmadan önce yanına konulacak sebzeler hindiye tat katar. 4 kilogramlık bir hindi için 2 kuru soğan, 2 havuç, bir baş sarımsak ve 1 kök kerevizi temizleyip soyduktan sonra bir tepsiye doğruyoruz. Üzerine hindiyi yerleştirdikten sonra fırına atıyoruz" dedi.