BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Hilmi Yavuz'a Saygı Gecesi

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi usta şair Hilmi Yavuz için saygı gecesi düzenledi. Düzenlenen etkinlikte şairin fotoğrafları sergilenirken panel ve şiir dinletisi yeraldı.

Abone ol

Adapazarı Belediye Başkanlığı, Türk şiirinin günümüzdeki en önemli temsilcisi Hilmi Yavuz için 'saygı gecesi' düzenledi. "Hilmi Yavuz'a Saygı Gecesi" başlıklı etkinliğin ilki "Fotoğraflarla Hilmi Yavuz Sergisi"yle başladı. Şairin çeşitli zaman ve mekanlarda çekilen fotoğrafları Sakaryalılar tarafından büyük ilgi topladı.

ŞAİRLER HİLMİ YAVUZ'U ANLATTI

Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hilmi Yavuza Saygı Gecesi"nin ikinci etkinliği ise "Günümüz Genç Şairlerinin Gözüyle Hilmi Yavuz" başlıklı panelle devam etti. Şair Vural Bahadır Bayrıl'ın yönettiği panelde Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Baki Asiltürk, Şair-yazar Can Bahadır Yüce, Şair Enver Yılmaz, Şair Ali Hikmet Yavuz, Şair Mustafa Fırat ve Zaman Gazetesi Kültür-Sanat Editörü Ali Çolak konuştu. Panelistler Hilmi Yavuz'un poitik çizgisi, felsefeci kimliği ve üniversite hocalığı gibi konularda çarpıcı örnekler verdi.

HİLMİ YAVUZ ŞİİRLERİ DİNLETİSİ

Hilmi Yavuz'un şiirlerinden örnekler verildiği panelin ardından Hilmi Yavuz kürsüye çıktı. Yavuz, burada yaptığı konuşmada, şiir yazma eyleminin 'adanmışlık'la eşdeğerde olduğunu dile getirdi. Yavuz, "Şiir yazmak yaşam biçimidir" dedi.. Yavuz'un konuşmasının ardından Sakarya Valililiği ve Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Hilmi Yavuz başta olmak üzere panele katılan konuşmacılara birer plaket verildi.