BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hilmi Özkök yine kasaptaki ete soğan doğramadı

Balyoz davasında tanık olarak çağrılırsa nasıl cevap vereceği sorusuna Hilmi Özkök, “Kasaptaki ete soğan doğranmaz'' karşılığı verdi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davası ile ilgili kararına sevindiğini belirten eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, yeniden yargılama sırasında tanıklık yapmaya çağrılırsa ne yapacağını anlattı.

SEVE SEVE TANIKLIĞA GİDERİM

Özkök yeniden yargılama durumunda, mahkeme heyetinden kendisine tanık olarak davet gelmesi halinde gidip gitmeyeceği sorusuna da “Gitmemek olur mu? Kim olursanız olun davet gelirse gitmek mecburiyetiniz var. Gitmezseniz zorla götürürler. Ama şunu bilin ki, böyle bir davet geldiğinde ben gönülden, seve seve giderim'' dedi.

TANIKLIĞA GİDERSE NE SÖYLEYECEK?

Özkök, davet edilmesi durumunda nasıl bir ifade vereceği sorusuna da, “Biliyorsunuz benim bir lafım var, siz basın mensuplarının çok kullandığı, ‘kasaptaki ete soğan doğranmaz’ diye. O nedenle çağrılmadan, bir davet gelmeden, bir şey söylemem ne doğru, ne de yakışık olur” yanıtını verdi.

AYM’den çıkan karardan dolayı çok sevinçli olduğunu özellikle vurgulayan Hilmi Özkök ''Haksızlığın önlenmesinden dolayı memnunum'' dedi.