BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Gülen'in ortak düşmanı!

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, Balyoz davasında tahliye olan paşalarla ilgili gelişmeleri sayfalarına taşıdı.

Abone ol

Financial Times si Balyoz davasındaki tahliye kararıyla ilgili haberinde, "Türk yakın tarihinin en önemli davalarından birinde mahkemenin kararı, tutuklu yakınlarının gözyaşlarıyla karşılandı" diyor.

Gazeteye konuşan, davanın önde gelen sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın damadı, akademisyen Dani Rodrik "Bundan Türkiye'nin demokratikleşmesi gibi bir sonuç çıkarmıyorum. Bu sadece ülkede siyasi dengelerin değiştiğini gösteriyor" diyor.

CADI AVI MI HESAP SORMA MI?

Financial Times davanın bir aşamasında ordudaki muvazzaf general ve amirallerin yüzde 20'sinin demir parmaklıkların arkasına düştüğünü, davanın askerlerden sonunda hesap sorulduğunu savunanlarla bunun bir cadı avına dönüştürüldüğünü düşünenler olmak üzere halkı böldüğünü belirtiyor.

Gazete, mahkemenin kararının Başbakan Erdoğan'la, Fethullah Gülen arasında şiddetli bir savaşın yaşandığı bir döneme rastladığını vurguluyor.

GÜLEN VE ERDOĞAN'IN ORTAK DÜŞMANI

Financial Times, daha önce "eski askeri düzenin Erdoğan ve Gülen'cilerin ortak düşmanı olduğunu", ancak Başbakan'ın, "eski müttefikiyle arasındaki gerilimin tırmanmasından sonra askerlerle ilişkilerini düzeltme çabasına girdiğini" yazıyor.