BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  GÜNCEL

Hillary Clinton gizlice Uşak'a gelip o isimle görüştü

ABD eski başkan adaylarından Hillary Clinton'ın FETÖ'den tutuklu işadamı Hazim Sesli ile 2015'te Uşak'ta gizlice görüştüğü iddia edildi.

Abone ol

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, ABD eski başkan adaylarından Hillary Clinton'ın ünlü tekstilci Hazim Sesli ile FETÖ'den tutuklanmadan önce Uşak'ta gizlice görüştüğünü yazdı.

Diler, "Hillary'nin Uşak'ta işi ne" başlıklı bugünkü köşesinde ismini vermediği bir dostunun, FETÖ-Clinton ilişkisine dair açıklamalarını duyurdu.

ABD-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Diler, yazısında bugüne kadar kimsenin bilmediği şaşırtan ayrıntıyı okurlarına aktardı:

KİMSE BİLMEYECEKTİ

"Hillary Clinton, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI yapan ve kendisini BEYAZ SARAY'a taşıyacak organizasyonlara imza atan bir isimdi. Ciddi bir karar aldı. Türkiye'ye gelecekti. Gelecekti ama kimse bilmeyecekti.
Kimse duymayacaktı. Kimse öğrenmeyecekti.
Öyle de oldu. Kısa süre sonra Hillary Clinton, belki de geleceğin ABD BAŞKANI özel bir uçakla Türkiye'ye doğru süzülüyordu..." Saatlerce süren yolculuktan sonra özel uçak piste tekerleklerini konduruyor ve içinden HILLARY CLINTON çıkıyordu. Bayan Clinton ANKARA'dan gelen ve kendisine eşlik eden birkaç kişiyle birlikte doğru HAZİM SESLİ'nin yanına gitti... Gittiği yere kimler gelmişti daha önce, bir bilsen şaşırıp kalırdın! Ama Uşak'a kimse bakmıyordu. Hazim'i tanıyan da yoktu..." Şaşkınlığım sürünce dostum devam etti...

HAZİM BU GÖRÜŞMEYİ İKİ-ÜÇ KİŞİ HARİÇ KİMSEYE SÖYLEMEDİ

"Hazim, 22 Ekim 2015'te tutuklandı. Darbeden 8-9 ay önce. Hillary Clinton neden gelmişti, ne konuşulmuştu şimdi söylemek istemiyorum. Ama Hazim bu görüşmeden sonra resmen titredi. Ve bu görüşmeyi çok yakını olan iki-üç kişi hariç kimseye söylemedi.
Kimseyle de paylaşmadı... Ne konuşuldu, neler oldu daha sonraki konu. Ama bilmen gereken Hillary Clinton'ın Hazim Sesli için yani SESLİ TEKSTİL'in sahibi için UŞAK'a geldiği... Hem de herkesten gizleyerek..."

Gerçekten şaşırmıştım. Soracağım çok soru vardı... İlk aklıma gelen "Kimin uçağıyla indi?" sorusu oldu... Gülümserken "Bunu kim istedi?", "Neden Hazim Sesli için de başkası için değil?", "Nasıl bir mesaj getirdi koskoca Clinton?" gibi pek çok soru cevap aramak için peş peşe geliyor ve öncelik istiyordu. Ancak dostum kestirip attı! "Bir dahaki sefere daha da ilginç şeyler anlatacağım. Ancak bunu bilmen yeter de artar bile... Zorlama. Beni bekle..." dedi...

FETÖ'nün Clinton'a yaptığı bağış dudak uçuklattı

FETÖ'nün ABD'deki en önemli yapılarından Rumi Forum'un Başkanı Emre Çelik, Hillary Clinton’ın Dışişleri Bakanı olduğu 2010 yılında Dışişleri Bakanlığı’na iftara davet edilmiş ve Clinton’la bu pozu vermişti.

FETÖ'DEN CLİNTON'A İHSANOĞLU RİCASI

Clinton'un FETÖ ile ilişkeleri yeni değil. FETÖ'nün ABD'de yatırım yaptığı siyasetçilerin başında Clinton geliyordu. ABD Başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'ın yardımcısının e-postalarından Fethullah Gülen ve Ekmeleddin İhsanoğlu çıkmıştı. Ortaya saçılan Demokrat Parti'nin maillerinden, Cemaat'in Obama ile İhsanoğlu'nu biraraya getirmek için çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Judicial Watch'ın ortaya çıkardığı e-posta trafiğinde Fethullah Gülen Cemaati'nden Gökhan Özkök'ün dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yardımcısı Huma Abidin'e attığı mail dikkat çekiyor. 1 Nisan 2009 tarihli mailde Cemaatçi Özkök, İhsanoğlu için aracılık yapıyor. Özkök attığı e-postada Huma Abidin aracılığıyla Clinton'a bir mesaj gönderiyor. Clinton'un Obama ile İhsanoğlu arasında arasında olacak görüşmeye aracılık etmesi isteniyor. Bunun Obama'nın Türkiye ziyaretinde 15 dakikalığına da olsa gerçekleşmesi isteniyor. O dönem henüz İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Obama ile görüşmesi için Cemaat'in neden kulis yaptığı ise merak konusu. İhsanoğlu 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin çatı adayı olmuş, bu nedenle iki parti de çok eleştirilmişti.

GALATASARAY'DAN İHRAÇ EDİLEN ÜÇ İSİMDEN BİRİ HAZİM SESLİ'YDİ

Galatasaray'dan ihraç edilen tutuklu iş adamı Hazim Sesli ile eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ismi ilk kez FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı ve Uşak 2. Ağır Mahkemesinde görülen 24'ü tutuklu 111 sanıklı davanın iddianamesinde yer aldı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eylül 2015'te FETÖ/PDY'nin finansal ayağına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan 2 bin 527 sayfalık iddianame, geçen yıl Ağustos ayında Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 24'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine Kasım ayında başlandı.

SESLİ VE ŞÜKÜR'ÜN TOPLANTILARI

Halen görülen davanın iddianamesinde, Galatasaray'dan ihraç edilen tutuklu iş adamı Hazim Sesli, firari durumundaki eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ismi yer alırken, örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen Sesli ile Hakan Şükür'ün ilişkileri ile ilgili detaylar dikkati çekiyor.

FETÖ'nün Uşak'ta 1984 yılından itibaren faaliyet gösterdiği, özellikle iş dünyası ve bürokraside önemli isimleri kullanarak örgüt adına çıkar sağladığının kaydedildiği iddianamede, bazı tanıklar Sesli ve Şükür'ün sık sık Uşak'ta bir araya geldiklerine işaret ediyor.

Eski UOSB başkanı tutuklu Ali Yıldırım'ın fabrikasında gerçekleşen toplantılarda Şükür'ün, UOSB bir enerji firmasına arsa tahsisi ile ilgili görüşmelerin yapıldığı ileri sürülürken Sesli ve Şükür'ün bu görüşmelerde zaman zaman fikir ayrılıklarına düştükleri, daha sonra Sesli'nin kendi enerji firması ile ilgili arsa tahsisi yapılmasını sağladığı iddia ediliyor.

Şükür ve Sesli arasında geçen görüşmeler sırasında FETÖ'ye ait okullarda Şükür ve Erdem'e plaket verildiğini, plaketi, Gökkuşağı Eğitim Kurumları Müdürü Mustafa Ali Gökbudak'ın Erdem'e ulaştırılmak üzere Fetin Kazancı'ya takdim ettiğinin kaydedildiği iddianamede Sesli ile Şükür'ün sıkı bir iş ilişkisi içinde oldukları tanık ifadelerine yansıyor.

UŞAK'TAN 500 MİLYON DOLAR YURT DIŞINA ÇIKARTILDI

İddianamede, örgüt üyelerinin "himmet", "bağış", "kurban", "zekat" gibi yöntemlerle özellikle iş adamlarından topladıkları paraları, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Tunus, Fas, Ürdün, Almanya gibi ülkelerdeki bankaları kullanarak ABD'ye aktardıkları tespitinde bulunuluyor.

Örgütün sadece Uşak'tan son 5 yıl içerisinde yaklaşık 500 milyon doları bu yöntemle yurt dışına çıkardığı iddia edilirken, iddianamede, "iki numaralı" şüpheli olarak yer alan ve halen aranan "İsrail imamı" Harun Tokak adına Bank Asya üzerinden 105 kez olmak üzere milyonlarca lira para hareketi tespit edildiği, bu paraların Uşak'tan yurt dışına gönderildiği kaydediliyor.

Uluslararası eğitim enstitülerinin şubelerinin İstanbul'da bir merkezde toplanarak para transferinde kullanıldığı ve Sesli'nin bu oluşumun idarecisi olduğuna işaret edildiği iddianamede, Sesli'nin Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile değişik zamanlarda Pioneer Academy isimli kuruluş başta olmak üzere çok sayıda şirkete para transferinde bulunduğu, para transferlerinde özellikle eğitim kurumlarının kullanıldığı, örgüt tarafından belirlenen isimlere Bank Asya kanalıyla bireysel ve ticari krediler verilerek elde edilen nakdin bavullarla yurt dışına çıkartıldığı da yer aldı.

İŞ ADAMLARI TEHDİT EDİLDİ

FETÖ'ye finansal destek sağlamayan iş adamlarına değişik yöntemlerle baskı kurulduğunu anlatan tanıkların ifadelerinin yer aldığı iddianamede, bazı iş adamlarının mali cezaların yanı sıra yargıdaki ve emniyetteki örgüt mensuplarınca planlanan operasyonlarla zor duruma düşürüldükleri, bazı iş adamlarının iflasa sürüklendiği bilgilerine yer verildi.

Örgütün Uşak'taki yönetim merkezi olarak Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nin kullanıldığının belirtildiği iddianamede, çok sayıda dijital arşiv, örgüt mensuplarının FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları, telefon kayıtları ve konuşma kayıtları da bulunuyor.