BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  DÜNYA

Hiç bir başörtülü kamu araçlarını yakmadı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "25 yıllık bir başörtü sorunu varken, hiçbirisi cebir ve şiddete başvurmadı. Hiç birisi kamu araçlarını yakmadı...

Abone ol

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "25 yıllık bir başörtü sorunu varken, hiçbirisi cebir ve şiddete başvurmadı. Hiç birisi kamu araçlarını yakmadı, kimse devlet binalarını tahrip etmedi. Demek ki kırılıp dökülmeden de hak talep edilebiliyormuş" dedi.
Cemil Çiçek, kadın vekilin başörtüleriyle Meclis’e gelmeleriyle ilgili, “Türkiye’nin demokratik olgunluğu açısından fevkalade önemli bir tablo. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum…Dün TBMM tarihine yakışan bir tablo ortaya konuldu” dedi.
Çiçek, başörtüsü sorunu mağdurlarının hiçbir zaman şiddete başvurmadığını da vurgulayarak, “Türkiye’de 25 yıllık bir başörtü sorunu varken, hiçbirisi cebir ve şiddete başvurmadı. Hiç birisi kamu araçlarını yakmadı, kimse devlet binalarını tahrip etmedi. Demek ki kırılıp dökülmeden de hak talep edilebiliyormuş” diye konuştu.
Meclis Başkanı Çiçek, CHP’li vekil Şafak Pavey’in durumuyla ilgili soru üzerine, “Sayın Pavey ne zaman isterse meclise pantolonla gelebilir” dedi.
(İHA)