BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Hesabını sormazsam namussuzum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Diyarbakır’da ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazan tabela paslandığı gerekçesiyle kaldırılıyor. Meğerse Barzan...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Diyarbakır’da ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazan tabela paslandığı gerekçesiyle kaldırılıyor. Meğerse Barzani geliyormuş da ondan bu yazı kaldırılıyormuş. Ey Vali, o tabelanın hesabını sormazsam namussuzum" dedi.
Antalya’da ilçe ziyaretlerine devam eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demre ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Medyanın gerçekleri anlatmaktan aciz olduğunu savunan Bahçeli, "Kimisi ise yandaş olma gayreti içindedir. Demokrasilerde basın, milletin sesi, milletin özlemini, beklentisini muhalefet dahil herkese duyurmalıdır. Bugünkü medya sadece ve sadece iktidarı da değil, sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı duyurmakla görevli. O sebepten dolayı Türkiye’yi karış karış dolaşacağız. Ya televizyonlarda anlatılanlara inanacaksınız, ya da halktan çıkanlara inanacaksınız" diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ 36’YA BÖLME İÇİNDE”
Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi 36’ya bölme içinde olduğunu savunan Bahçeli, "Çiftçiye ’Al ananı git’ diyor. Ama Barzani’ye ’Hoş geldin’ diyor. Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye’de çiftçinin zor durumda olduğunu, geçinemez olduğunu görüyoruz. Sizler yaşıyorsunuz. Öte tarafta rant peşinde koşan, AKP’li olmak kaydıyla, her tarafı bırakıp İstanbul’u İzmir’i Ankara’yı gökdelenlerle dikmek suretiyle kendi yandaşlarını çok büyük servete kavuştururken, vatandaşımızın desteğiyle geldiği iktidarda, çiftçiyi, esnafı, köylüyü herkesi unutur hale geliyorsunuz. Çalışanın hepsini hor görüyorsunuz. Çiftçiyi kovuyorsunuz. Esnafın haliyle alay ediyorsunuz. Eşinle dostunla beraber bir AVM sevdasına kapılmışsınız. Nereye gitseniz AVM var. Kasabı, manavı, fırıncısı, terzisi yok olup gidiyor. AVM’de ise dükkan açan zengin olup gidiyor. Bunların çoğu da yabancı ile sermaye oluyor" diye konuştu.

“AĞLAYAN BAŞBAKAN YARDIMCISI”
Toplumda yolsuzluk, yoksulluk ve yozlaşmanın çoğaldığını öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:
"Yasaklarla ülke idare edilmeye çalışılıyor. Türkiye’de kamplaşma yaygınlaşmış gerilim stratejisi takip ediliyor. Her kesim birbirine düşürülmek isteniyor. Bu gerilim stratejisinde bir diktatör doğuyor. Bu diktatör de ülkeyi tek başına yönetmeye talip olduğunu söylüyor. Kim ne derse desin, hiçbirisine aldırış etmiyor. Son günlerdeki bazı olaylarda içlerinden bir tanesi Başbakan Yardımcısı, ağlayan Başbakan Yardımcısı. İki tane acıklı laf söyle, gözünden yaş akıyor. Memleketin içine battığı durumu görmüyor. AKP ile övüp övüp geziyor. Recep Tayyip Erdoğan’a bir konuda bir cümle söylüyor. Ondan bir azar işitiyor. Sonra Recep Tayyip Erdoğan, ’Başbakan benim ne dersem o olur’ diyor. Milletin oy alırken böyle konuşmuyorsun. Milletin desteğini aldıktan sonra bu kibir nedir? Bu şaşkınlık nedir?Nereye gidiyorsun Recep Tayyip Erdoğan?."

“ÇATIŞMANIN VEBALİ OLMAYIN”
"Ey AKP’liler bu çatışmanın vebali olmayın" diyen Bahçeli, "Ülke bölünmenin eşiğinde. Eğer bir iç çatışma çıkarsa, o zaman ne CHP ne AKP ne de MHP’yi bulabilirsiniz" dedi.
Barzani’nin kırmızı halılar üzerinde yürüdüğünü kaydeden Bahçeli, "Başbakan dahil olmak üzere milletvekilleri ve bakanları karşılıyor. Burada Kürdistan kelimesi kullanılıyor. Bir taraftan da bir gün önce ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazan tabela paslandığı gerekçesiyle kaldırılıyor. Meğerse Barzani geliyormuş da ondan bu yazı kaldırılıyormuş. Ey Vali, o tabelanın hesabını sormazsam namussuzum" diye konuştu.
Bahçeli, Demre Belediye Başkan adayı olarak ise Ali Yıldırım’ı gösterdi.
(İHA)