BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Heredot Cevdet neden geri döndü işte cevabı...

Kendine has üslubuyla merak edilen konuları eğlenceli ve öğretici bir dille anlatan Heredot Cevdet, 16 Nisan referandumunda da merak edilenleri anlattığı videoları ile dikkat çekiyor. Hasan Kaçan, Heredot'un neden geri döndüğünü anlattı.

Abone ol

Ekranların unutulmaz dizisi Ekmek Teknesi'nin efsaneleşen karakteri Heredot Cevdet uzun zaman sonra yeniden çok konuşuluyor.

Heredot Cevdet'i canlandıran Hasan Kaçan, anayasa değişikliği ile ilgili hazırladığı videolarla dikkat çekiyor. Sabah Gazetesi'ne konuşan Hasan Kaçan, Heredot Cevdet'in geri dönüşünü, referandumunu anlattı. İşte o röportaj: 

Heredot Cevdet neden geri döndü?

- Referandum sürecinde doğruların çok fazla konuşulmamasından, yanlışlarla doğruların iç içe geçmesinden ve kimi önyargılardan dolayı ortada bilinçli olarak bir bilgi kirliliği oluşturuldu. Bu kirlilik de kafaları karıştırıyor. Biz de bu süreçte çorbada nasıl tuzumuz olur diye düşündük. İşi Heredot Cevdet'e ihale ettik. (Gülüyor) Halk dilinden konuşan, Karagöz, Hacivat, İncili Çavuş gibi geleneksel halk kahramanlarımızın 2017 versiyonudur Heredot Cevdet. O, kendi üslubuyla o bilgi kirliliği içinde doğru olduğuna inandığı şeyleri söylüyor. Olay bu.

Çıkarın at gözlüklerini diyorsunuz.

.. At gözlüğünü, güneş gözlüğünü, deniz gözlüğü çıkaralım. (Aman gözlük numaralıysa kalsın) Bizim bu ülkenin sınırlarının dışına çıkınca göreceğimiz muamele aynı. İstersen bir görüşün en ateşli savunucusu ol, isterse 'Batı'nın da Batısıyım', 'Batı'nın zirvesiyim' de, uçaktan inip pasaport kontrolüne gidince aynı muameleyi görüyoruz. Bunu herkes, hepimiz biliyor. Bunun için birbirimizi sevmeliyiz. Ama sevemiyorsak da saygı duymak zorundayız.

Aha ben 60 yaşındayım, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da benden birkaç yaş büyük. Bizler daha ne kadar yaşarız? Allah bilir. Ha 200 sene de yaşayabiliriz ama bu tatlı bir hayal. Dolayısıyla herkesin alacak bir nefesi var. Bu değişikliğin kişilerle falan ilişkisi yok yani. Gelecekte insanımız, gençlerimiz çok daha güçlü bir Türkiye'de yaşasın diye yapılmak isteniyor.

Heredot Cevdet üzerinden size "Kaç para aldınız" diye eleştiriler de geldi. Bu projeden maddi bir kazancınız var mı?

- Hani sosyal medyada alışık olduğumuz üslupla "Kaç para aldın kardeşim, dünyaları mı götürdün?" diye bodoslama dalanlar oldu. Gördüm. Cevabı gerçek medyadan vereyim o zaman: Bu gönüllü bir hareketin parçası. Yani öyle para kazanma gibi bir derdimiz olmadı, ne benim ne de bu projeyi hataya geçiren ekibin.