BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Her şey onların gelecekleri için

Antalya’nın Demre ilçesinde kolları sıvayan veliler, okullarının bir an önce açılması için çocuklarıyla birlikte canla başla çalıştı. <br/>A...

Abone ol

Antalya’nın Demre ilçesinde kolları sıvayan veliler, okullarının bir an önce açılması için çocuklarıyla birlikte canla başla çalıştı.
Antalya’nın Demre ilçesinde, Beymelek Saz İlköğretim Kurumu velileri okullarının bir an önce eğitime başlayabilmesi için kolları sıvadı. Yöresel kıyafetler içinde kadınlar tek tek sıraları silerken, eline süpürge ve çek çekleri alan erkeler yerleri temizledi. Çocuklar temizlenmiş sıraları sınıflarına taşıdı.

"HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN"
Güçlendirme çalışmaları esnasında okulda eğitim öğretime ara verilince çocuklarını başka bir okula göndermek zorunda kalan veliler, okulun geçici teslimatı yapıldığı günün akşamı bir araya gelerek elbirliği ile okullarını inşaat atıklarından temizlemek için çaba sarf etti. Renkli görüntülere sahne olan temizlik çalışmaları esnasında konuşan Beymelek Saz İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Sahip Kurnaz, okullarına yönelik iki ay önce bina güçlendirmesi yapılmasına karar verildiğini, çalışmaların bittiği gün de öğrenciler ve velilerle birlikte imece usulü ile okullarını temizlemeye başladıklarını ifade etti. Kurnaz, "Hepsinden Allah razı olsun. Bizleri yalnız bırakmadılar" dedi.

"OKULUM İÇİN YARDIM EDERİZ"
Salim Oduncu isimli veli, "Okulumuz için canla başla çalışıyoruz. Hepimizin çocuğu var. Hepimizin eğitime ihtiyacı var. Okulumuz çok kötü günler geçirdi. Eğitimde zor günler gördük. Bunu herkesin severek yaptığından eminim. On gün olsa on gün gelirim. Yardıma gelen tüm insanlardan Allah razı olsun. Evimizde temizliğe yardım etmiyoruz ama okulumuz için ederiz" şeklinde konuştu.
Okulda üç çocuğu öğrenim gören Ayşenur İzmirli de akşam saat 18.00’den itibaren temizlik çalışmasına başladıklarını kaydetti.
(İHA)