BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  DÜNYA

Her konuşması için 440 bin TL alıyor

Taliban'ın kızların okula gitmesi için yürüttüğü kampanya nedeniyle vurduğu Malala Yusufzay, hayat hikayesiyle hatırı sayılır bir servetin de sahibi oldu.

Abone ol

Kızların okula gitmesi için sürdürdüğü kampanya sebebiyle Taliban tarafından vurulan Malala Yusufzay'ın yazdığı biyografi kitabından ve konuşmalardan elde ettiği gelirin milyonları bulduğu ifade ediliyor.

Taliban’ın, Pakistanlı kızların okula gitmesi için sürdürdüğü mücadele nedeniyle nedeniyle saldırı düzenlediği Nobel Barış Ödülü sahibi aktivist Malala Yusufzay’ın ailesinin, genç kadının biyografi kitabı ‘Ben Malala’ ve konuşmalarından milyonlarca sterlin kazandığı belirtildi.

Times muhabiri Fariha Karim’in haberine göre, bir süredir dünyanın çeşitli bölgelerinde konuşmalar düzenleyen ve hayatını anlattığı bir kitabı da bulunan Malala’nın ailesiyle birlikte sahip olduğu şirket geçen yıl ağustos ayında bankada 8.5 milyon TL'si bulunuyordu. Sun gazetesinden Stephen Moyes de Malala’nın 2014 yılında 772 bin TL gelir vergisi ödediğini aktardı.

Taliban’ın güçlü olduğu Svat Vadisi’nde yaşayan 18 yaşındaki Malala, 9 Ekim 2012 tarihinde okuldan eve dönerken Taliban'ın düzenlediği silahlı saldırıda başı ve boynundan vurulmuştu.

KONUŞMA BAŞINA 440 BİN TL ALIYOR

Taliban militanlarıyla yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlattığı yazıları ve bölgedeki genç kadınlar için verdiği mücadeleyle tanınan Malala, 2011 yılında Pakistan hükümetince verilen ’Ulusal Barış Ödülü’ne, 2014 yılında da Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.

Washington’daki Institute for Policy Studies genç kadının konuşma başına 440 bin TL istediğini belirtirken, Malala’nın sözcüsü MailOnline’a yaptığı açıklamada ailenin 2013 yılından bu yana 1 milyon dolar’a yakın bağışta bulunduğunu ifade etti.