BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.532,10
HABER /  GÜNCEL

Hemşireleri ayaklandıran çirkin espri

Gazeteciler.com'un Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Özışık'ın "ATV'den hemşirelere hakaret" yazısı hemşireleri ayaklandırdı. Konu Meclis'in gündemine getiriliyor...

Abone ol  Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Özışık'ın 1 Kasım'da gündeme getirdiği hemşireler ile ilgili bir konu, Merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Hemşireler Derneği'ni ayaklandırdı.

Özışık'ın göreve çağırdığı Hemşireler Derneği yetkilileri, ülke genelinde bir imza kampanyası başlattılar. ATV'nin "Emret Bakanım" adlı komedi dizisinde etek boyları üzerine yapılan esprinin hamşirelere yapılan en büyük hakaret olduğunu savunan, hemşireler, 'Ahlaksız değiliz' diye açıklama yaparak, imza kampanyası başlattılar...

Hemşireler, Haluk Bilginer ve Kenan Işık'ın başrollerini paylaştığı komedi dizisi "Emret Bakanım"daki "şevhet saçan hemşire" nitelemesine sert tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da fırsat buldukça izlediği belirtilen dizinin 27 Ekim'de yayımlanan bölümünde, bakanı canlandıran Işık, müsteşarı rolündeki Bilginer'e, hemşirelerin etek boylarının kısa olmasının nedenini sordu. Bunun hastaların daha çabuk iyileşmesi için gerekli olduğunu söyleyen Bilginer, "Özellikle kalp hastalarının, hemşirelerin mini etek ve göğüs dekoltelerini görünce kalp atışları hızlanıyor. Kalpler, etrafa şehvet saçan hemşireler sayesinde hızla iyileşiyor" karşılığını verdi.

Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun danışmanlığını yaptığı diziye karşı imza kampanyası başlatan hemşireler adına yapılan açıklamada; "Biz yıllardır pantolon - forma giyiyoruz. Mizah adı altında, kimse hemşireleri aşağılayıp ahlaksız bir görünüm yükleyemez" denildi.

Çirkin bir saldırı

Bu sözleri "çirkin bir saldırı" olarak nitelendiren Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası yöneticileri de, Ankara'daki hemşireler arasında başlatılan kampanyanın yurt geneline yayılacağını kaydettiler. Konuyu TBMM'ye de taşıyacaklarını vurgulayan sendika yönetimi, diziyi RTÜK'e şikâyet etmeye hazırlanıyor.