BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Hemşire 13 hastasını ilaçla öldürmüş!

İtalya’da bir hemşire, tedavileri çerçevesinde öngörülmeyen bir ilaç enjekte ederek 13 hastasını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

Abone ol

İtalya, ilaç enjekte ederek 13 hastasının ölümüne neden olmakla suçlanan hemşireyi konuşuyor. 

Toskana bölgesinin ünlü Piombino sahil kasabasındaki devlet hastanesinde çalışan hemşire Fausa Bonino’nun, 2014-15 yılları arasında 13 hastasını öldürdüğü belirlendi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, anestezi ve reanimasyon ünitesinde görevli olan 55 yaşındaki hemşire, yaşları 61 ila 88 arasında olan söz konusu hastalarını, tedavilerinde öngörülmeyen ve kan pıhtılaşmasını önleyen bir ilacı damardan ve ağızdan vererek öldürdü.

HEMŞİRE İÇİN MÜEBBET İSTENDİ

Söz konusu ilacı normalinden 10 doz fazla verdiği ortaya çıkan hemşirenin, öldürdüğü hastalarından birine bu ilacı enjekte ederken, “En azından böyle rahat uyursun” dediği aktarıldı.

30 yıldır bu hastanede çalışan hemşirenin hastalarını eziyet ederek öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış cinayet suçlamasından yargılanacağı belirtildi.

Psikiyatrik sorunları olduğu ve bu nedenle bir süredir tedavi gördüğü bildirilen Fausa Bonino’nun kurbanlarının, herhangi bir ölümcül hastalığı olmadığı da paylaşılan bilgiler arasında.