BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  EKONOMİ

Helikopter kazasında ölen Halil İbrahim Ünver kimdir?

Otokar Başkanvekili Halil İbrahim Ünver'i taşıyan helikopter olumsuz hava şartları nedeniyle Bostancı'da denize düştü. Kazada Ünver yaşamını yitirirken, pilot İsmet Özgür ise yaralı olarak kurtuldu.

Abone ol

İSTANBUL'daki helikopter kazasında hayatını kaybeden Halil İbrahim Ünver, Otokar'ın yüzde 25 sahibi olan Ünver Holding'in yönetim kurulu başkanıydı. Aynı zamanda Otokar'ın başkanvekili olan Ünver, aynı zamanda Türkiye'nin ilk lisanslı helikopter pilotu unvanına sahipti.

Türkiye'nin tanınmış iş insanlarından Halil Ünver, olumsuz hava şartları nedeniyle Bostancı'da yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybetti. Otokar'ın başkanvekili olan Ünver, aynı zamanda Türkiye'nin çok önemli savunma projelerini yürütüyordu.

BABASI OTOKAR'I KURDU

Halil İbrahim Ünver'in babası Bodrumlu İzzet Ünver, İsmet İnönü'nün terzisi ve Türkiye'nin ilk şehirlerarası otobüsünü üreten Otokar'ın da kurucusudur. 1963 yılında Koç Grubu ile ortak olan Ünver ailesi, halen Otakar'ın yüzde 25'ine sahiptir. Yüzde 30'u halka açık olan şirketin yüzde 45'i ise Koç Grubu'na aittir.

OTOKAR, ALTAY'IN YÜKLENİCİSİ OLARAK GÖREV ALDI

Otokar, Sakarya'daki 552 bin metrekarelik alana kurulu fabrikasında 2 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Otokar, toplu taşımacılık alanında otobüs, nakliye ve lojistik sektörü için semi-treyler ve hafif kamyon, savunma sanayii için tekerlekli zırhlı ve paletli zırhlı araçlar üretiyor. Yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olan Otokar, otomotiv ve savunma sanayiinde fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünleri ile yer alıyor.

SAVUNMA SANAYİSİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDENDİ

Türkiye'de otobüs sektöründe ve savunma sanayii kara araçlarında lider kuruluş olan Otokar, aynı zamanda Türkiye'nin milli ana muharebe tankı ALTAY Dönem-1'de ana yüklenici olarak görev aldı. Helikopter kazasında yaşamını yitiren Ünver, Otokar'ın savunma sanayi projelerini yürüten isimler arasında bulunuyordu.

Otkar son olarak savunma sanayinde 28.9 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atmış, taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldığını duyurmuştu. İlgili ülkeye ilk teslimat ise 2019 yılında teslim edilecek.

HALİL İBRAHİM ÜNVER KİMDİR?

1950 İstanbul doğumlu olan Ünver, yükseköğrenimini Almanya'da Ulmer Teknik Yüksek Okulunda tamamlamış olup, Ünver Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Ünver aynı zamanda Otokar'ın başkanvekiliydi.