BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.383,69
GÜNCEL

HDP'li vekil polis megafonuyla dağılın uyarısı yaptı

Polis, Siirt'te HDP'lilere "Ölünün üzerinden siyaset yapmayın, illa insanları tahrik ediyorsunuz" dedi. Vekil grubu polis megafonuyla dağıttı.

Polis, Siirt'te HDP'lilere "Ölünün üzerinden siyaset yapmayın, illa insanları tahrik ediyorsunuz" dedi.


Vekil grubu polis megafonuyla dağıttı.


Ankara’da düzenlenen terör saldırısı nedeniyle yürüyüş düzenlemek isteyen HDP’liler ile polis arasında gerginlik çıktı. Gerginlik, yapılan oturma eyleminin ardından HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım’ın polis megafonundan halka seslenerek, dağılın şeklinde uyarı yapması ile sona erdi.


Siirt’te dün saat 17.30’da HDP il binası önünde toplanan kalabalık Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı. Daha sonra Mithat Öktüren bulvarında yolu trafiğe kapatan kalabalık, belediye hizmet binasına kadar yürüyüp, oturma eylemi yapmak istedi. Ancak polis, gruba izin vermedi. Bunun üzerine polis ile kitle arasında gerginlik yaşandı.


"ÖLÜNÜN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN"


Devreye giren HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, polis yetkilileri ile görüşerek, oturma eylemi yaptıktan sonra dağılacaklarını söyledi. HDP milletvekili adayı Besime Konca ise “100 insan ölmüş, yüz insan” diyerek polise tepki gösterdi. Bunun üzerine bir polis amiri de, “Allah kahretsin kim öldürdüyse, kim nemalanıyorsa şerefsizdir. Ölünün üzerinden siyaset yapmayın, illa insanları tahrik ediyorsunuz" şeklinde cevap verdi.


HDP'Lİ VEKİLDEN GRUBU DAĞILIN UYARISI


Daha sonra araya girenler polis megafonu milletvekili Kadri Yıldırım’a uzatarak, kalabalığın sessiz bir şekilde dağılmasını istedi. Yıldırım da polis megafonundan dağılın şeklinde uyarı yaptı. Uyarının ardından kalabalık dağıldı.

Sitene Ekle
Etiketler