BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

HDP'den TBMM'de ilginç Cizre eylemi!

TBMM'de Açlık grevinde olan HDP'li vekiller, Demirtaş'ın çağrısı üstüne Meclis'te ışık söndürme ve ses çıkarma eylemi yaptı.

Abone ol

Cizre'deki yaralılar ve sokağa çıkma yasaklarını açlık greviyle protesto eden HDP'li vekiller bu kez ilginç bir eylem yaptılar.

İçlerinde İdris Baluken'in de olduğu HDP'li vekiller, Meclis'te ışık söndürme ve ses çıkarma eylemi yaptı.

DEMİRTAŞ ÇAĞRI YAPMIŞTI

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, benzer eylemler için çağrı yapmıştı. Demirtaş çağrısında "Bu akşam saat 19.00 itibariyle her yerde zulme karşı barış sesi çıkarın. Balkonunuzda, arabanızda neredeyseniz, büyük bir barış sesi çıkarsa, Ankara bu sese kulak tıkayamayacaktır" demişti.

"Bütün olup bitenler, hükümetin yaptığı hataların çok ağır bedeller ödeteceğini gösteriyor. Bunu engellemek istiyorsak her yerde sesimizi yükseltmeliyiz. Sadece Sur için, Cizre için değil, bütün kirli savaş politikalarına karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Her yerde ve her yerde sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Bu akşam saat 19.00 itibariyle her yerde zulme karşı barış sesi çıkarın. Balkonunuzda, arabanızda neredeyseniz, büyük bir barış sesi çıkarsa, Ankara bu sese kulak tıkayamayacaktır. Her yerde bu barış sesi görkemli olmalı, herkes katılmalı, her araba katılmalı. İstanbul'dan Avrupa'ya kadar, Hakkari'den Kars'a kadar, 'ben de bu barış istiyorum' diyen herkesin sesinin, toplumsal bir barış sesine dönüşmesinin zamanı geldi. Halkımız bu çağrımızı dikkate almalı, örgütlü, disiplinli barış eylemini her yerde hayata geçirmelidir" dedi.