BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

HDP'den CHP'ye destek: Geç başladı ama...

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne HDP'den destek geldi. HDP'li Sancar ,CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' başlatmasını doğru bulduğunu belirtti.

Abone ol

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, CHP'nin yürüyüşünün, geç başlayan doğru bir adım olduğunu belirterek, "Bu yürüyüş, Türkiye'de demokrasi güçlerinin bu yaşadığımız siyasi darbe operasyonuna ortak tepki verme iradesini güçlendirirse önümüzde önemli fırsatlar olacaktır; dikta rejiminin uygulamalarını durdurmak ve Türkiye'de demokrasiye giden yolu yeniden açmak açısından" dedi.

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, partisinin milletvekilleriyle birlikte TBMM basın kapısı önünde açıklama yaptı. Türkiye'de siyasi darbenin uzun süredir devam ettiğini savunan HDP'li Yıldırım, "Zamanında bize yapılan haksızlığa karşı susmuş olanlara Martin Luther King'in bir sözünü hatırlatmak isterim: Bir yerde sadece bir kişiye dönük haksızlık varsa orada yaşayan hiç kimse için adalet yoktur. Bize dönük haksızlığa karşı susanlar bu ülkenin tamamının adaletsizlikle yüz yüze gelmesi sonucunu doğurmaktadır. Bir avuç azınlığın yapmış olduğu yanlışın faturasını 80 milyonun ödememesi için yürütmüş olduğumuz çabanın, direnişin, mücadelenin sürdürücüsü olacağız" diye konuştu.

MİTHAT SANCAR: YÜRÜYÜŞ GEÇ DE OLSA DOĞRU BİR TEPKİ

HDP Mardin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Mithat Sancar ise CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' başlatmasını doğru bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Son bir buçuk yılda bazı kesimlerin kayıtsızlığı katılmamaları, bugün demokratik mücadeleyi birlikte yürütmeye engel değildir. CHP'nin ve Genel Başkanının Enis Berberoğlu'nun tutuklanması dolayısıyla başlattıkları yürüyüş geç de olsa doğru bir tepkidir. Bu doğruyu sürdürmenin, güçlendirmenin şartı sadece belli bir partinin yada muhtemelen başka milletvekillerine yönelecek ihtimali değil bütün tutuklu milletvekillerinin ve bütün olarak demokratik siyasete sahip çıkma iradesini göstermeleriyle mümkündür. Bu yürüyüş Türkiye'de demokrasi güçlerinin bu yaşadığımız siyasi darbe operasyonuna ortak tepki verme iradesini güçlendirirse önümüzde önemli fırsatlar olacaktır dikta rejiminin uygulamalarını durdurmak ve Türkiye'de demokrasiye giden yolu yeniden açmak açısından. Siyasi darbeye karşı çıkmak sadece bir kesimi savunmak değil demokrasiyi savunmak anlamına gelir. Geniş tabanlı demokratik ilkeler ve hedefler etrafından harekete geçirilecek her türlü çaba bu ülkenin ihtiyaç duyduğu çok değerli bir çaba olacaktır"