BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

HDP'den bomba seçim kararı! 7 parti HDP'yle birleşiyor

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın dışında kalan HDP Yerel seçimler için önemli bir karar aldı. HDP 7 partiyle birleşme kararı aldı. Yaklaşan yerel seçimlere ittifak yaparak girecek olan HDP çatısı altında girme kararı alan 7 Kürt siyasi oluşumu ortak deklarasyon yayınlayarak ittifakı açıklayacak.

Abone ol

Yerel seçimleri “hem iktidara karşı bir araya gelmenin fırsatı hem de halkın birlik arayışının önemli bir ön adımı” olarak değerlendiren siyasi partiler ittifak yapma kararı aldı. İttifakın deklare edileceği toplantıya Kürt siyasi, düşün, sanat ve edebiyat dünyasından isimler ile kurum temsilcileri davet edildi.

Konuya ilişkin yarın HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de katılımıyla Diyarbakır’da bir basın toplantısı ile ortak deklarasyon açıklanacak.

Ortak deklarasyon açıklayacak parti ve hareketler şöyle: Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T).

DEMİŞTAŞ DA DESTEK VERDİ
Bu kararın ardından tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş’tan mesaj geldi. İttifaka destek veren Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi’nden gönderdiği mesajda “Bütün değerli kardeşlerimin bu ittifaka kalbini açarak ve kucaklayarak yaklaşmasını umuyorum. Yaşanacak ufak tefek yetmezliklere, eksikliklere takılmadan herkesi bu ittifakın içinde yer almaya davet ediyorum.” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın okuduğu Demirtaş mesajının bir bölümü şu şekilde; "Tarihin bizlere yüklediği sorumluluklar karşısında partilerimizin veya şahsımızın çıkarları doğrultusunda küçük hesaplara girmek bizlere yakışmazdı. Demokratik çözüm ve barış için Kürt halkına yönelik saldırıları durdurabilmek için bu Kürdistani ittifakı önemsiyor, büyük anlam veriyorum. Anadil çalışmaları ile başlayıp yerel seçim ittifakıyla devam edem bu birlikteliğin kurumsallaşarak kalıcı bir ulusal birliğe dönüşmesini temenni ediyorum''.