BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

HDP adayını ne zaman açıklayacak ?

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, MHP ve CHP tarafından Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini, “Karagöz karakterin...

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, MHP ve CHP tarafından Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini, “Karagöz karakterinin karşısına Hacıvat karakteri çıkartılmıştır” sözleri ile değerlendirirken, HDP’nin adayını ise kongre sonrasında açıklayacağını söyledi.
Parlamentoda partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, terör örgütü IŞİD tarafından Musul Konsolosluğunun basılması ve Türk vatandaşlarının rehin alınması konusunda hükümeti eleştirdi. Türkiye’nin bölgesel siyasetinin krize neden olduğunu söyleyen Kürkçü, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Ortadoğu’yu köpeksiz köy gibi gördüğünü belirtti.

“IŞİD TÜRKİYE İMALATIDIR”
Türkiye’nin Suriye’de ve bölgede bütün çeteleri desteklediğini iddia eden Kürkçü, “Türkiye, hem bölgede hem Suriye’de eline geçen bütün imkanlarla birlikte Suriye rejimine karşı seferber olmuş, bütün çeteleri ayrımsız desteklemiştir. Türkiye’nin IŞİD’den şikayet etmeye hakkı yok. IŞİD dediğimiz şey bizzat Türkiye imalatıdır. Onların Türkiye’de kök salmaları için elden geleni yapmıştır Türkiye” diye konuştu.
“Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Köşkünde görmek istemiyoruz, halkın ona destek vermesini istemiyoruz” ifadelerini kullanan Kürkçü, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının Türkiye için esenlik kaynağı olmayacağını söyledi. CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermesine “Karagöz karakterinin karşısına Hacıvat karakteri çıkartılmıştır” benzetmesi yaptı. Kürkçü, İhsanoğlu’nun aday gösterilmesine yönelik, “Asıl mesele ABD’nin onayını elde etmekle ilgilidir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için HDP pek çok aday içinden bir seçim yapacaktır. Kalekolların adayı ile çatının adayı dışında bir iş yapmak, hakkını vermek bizim için tam bir sorumluluk halini aldı. Kongremizin hemen sonrasında yeni parti yönetimimiz bu adayı açıklamak ile yükümlü olacaktır” şeklinde konuştu.
(İHA)