BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.445,21
HABER /  DÜNYA

Hayvanat bahçesinin yeni sakinleri

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda koruma altında tutulan hayvanlar, yeni yavrular dünyaya getirdi. <br/>252 tür ve 3...

Abone ol

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda koruma altında tutulan hayvanlar, yeni yavrular dünyaya getirdi.
252 tür ve 3 binden fazla hayvanla Türkiye’nin önemli bir hayvanat bahçesi olan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, doğal ortamda yaşayan hayvanlar doğal yollarla gebe kalıyor. Koruma altında tutulan albino alageyiğin 1 haftalık yavrusu sağlıklı bir şekilde büyüyor. Kısa sürede kendini toparlayan yavru, annesiyle birlikte aynı barınakta yan yana dolaşıyor. İki haftalık olan iki yavru yeşil maymun ve minik aslan da, annelerinden hiç ayrılmıyor.
Öte yandan, Bayburt’ta avcılar tarafından vurulan dişi bir anadolu vaşağı da bu parkta yer alıyor. Üzerinden 20 tane saçma çıkarılan ve İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde 3 ay tedavi gören vaşağın İstanbul Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na getirildi. Doğada yaşamını sürdüremeyecek vaziyette olan vaşağın tedavileri parkın karantina bölgesinde bir aydır devam ediyor. Şu anda erkek vaşak olan Duman’ın yan barınağına konulan dişi vaşak Gülistan, iyileştirme sürecini tamamlayınca ve birbirlerine alışınca bir araya getirilecekler.
(İHA)