BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.439,22
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yağmur artacak mı?

Hava durumu raporları haziran ortasında şok etti. Güneş ne zaman gelecek diye bekleyenler biraz daha bekleyecek. Bugün yurt geneli yağış sıcaklıklar sabit.

Abone ol

Haziran ayının ortasında hava durumu raporları şok etti. Sabırsızlıkla güneşi bekleyenler için meteorolojiden yeni açıklama; güneş birkaç gün daha yüzünü saklayacak. Hava durumu bugün yurt genelinde kapalı ve yağışlı geçecek. İstanbul hava durumu ise öğle saatlerinden sonra şiddetli yağışı olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin biraz altında seyredecek.

hava-durumu-2.20150610135852.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülkemizde görülecek yağışların, İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya, Manisa, İzmir'in iç kesimleri) , Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı ve Eskişehir ile Konya'nın batısı), Göller Yöresi (Isparta, Burdur) , Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ ile Bursa'nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

apılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç ve batı kesimlerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya, Manisa, İzmir'in iç kesimleri) , Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı ve Eskişehir ile Konya'nın batısı), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), Bilecik, Çorum, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ ile Bursa'nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, Mersin kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren bölge geneli yerel olmak üzere hafif sağanak ve yer yer Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Batı ve Kuzeybatı (karayel), zamanla Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

screen-shot-2015-06-10-at-1.51.53-pm.png

BALIKESİR SELE TESLİM

Balıkesir'de sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezini Edremit Körfezi'ne bağlayan karayolunun su birikintisi oluşan bölümlerinde sürücüler zor anlar yaşadı. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, yoğun yağış nedeniyle biriken sularda ilerlemek zorunda kaldı.

hava-durumu.20150610135828.jpg