BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,18
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar hızla yaklaşıyor!

İSTANBUL ve Ankara hava durumu için yeni uyarı geldi. Kar hızla yaklaşıyor meteoroloji uyardı. İstanbul'a ise beklenen kar pazar günü gelecek. Düzce, Bolu, Eskişehir ve Kayseri'de kar yağışı başladı.

Abone ol

Hava durumu son bilgileri meteoroloji 14 Ocak perşembe günü raporunda açıkladı. Kar yağışı dün gece özellikle yurdun doğusunda başladı. Batı'da ise kar Düzce'ye kadar geldi, yoğun yağışın aralıklarla etkisini arttırması bekleniyor. İstanbul hava durumu için ise beklenen kar tarihi 17 Ocak Pazar günü. Şimdi güneşli ve ılık olan hava yarın 10 derece birden düşüyor. Pazar günü İstanbul'da kar yağışının başlaması bekleniyor.

Başta Ankara, Sivas, Eskişehir, Kayseri ve Kastamonu olmak üzere tam 16 ilde bu gece şiddetli kar yağışı dün gece başladı. Gece başlayan kar yağışı birçok ilde sabaha karşı etkisini arttırdı. Yurdun doğusunda Muş, Bitlis, Ağrı, Erzurum ve Erzincan hava durumu için kritik uyarı geldi; kar fena bastıracak.

DÜZCE'DE KAR BASTIRDI!

Düzce'de, TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oluyor.

Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

TEM otoyolunun viyadükler ve tünel geçişlerinin yanı sıra D-100 karayolunun Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili olan kar, yer yer ulaşımı güçleştiriyor.

Karayolları ekipleri, güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

BU İLLERE  KAR UYARISI!

Bu gece doğu bölgelerimizde başlayacak yağışların; yarın Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde) ile Sivas'ın doğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR PAZAR GÜNÜ GELİYOR!

İSTANBUL hava durumu için yeni uyarı. Parçalı ve çok bulutlu, Edirne’nin akşam saatlerinden sonra, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nin öğle saatlerinden itibaren olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar doğusunda (Yalova, Kocaeli ve Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Trakya'da yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

5 günlük İstanbul hava durumu raporu

İSTANBUL hava durumu son raporlara göre cuma günü sıcaklık düşüyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Bingöl, Muş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Antalya'nın iç kesimleri, Yozgat, Giresun, Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini artırarak devam edeceğini bildirdi.

Yurt genelinde 5 günlük hava durumu