BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu fena yağmur geliyor!

Akşam saatleri için meteoroloji kritik hava durumu raporunu açıkladı. Sıcaklık düşüyor yağış bastıracak. Peki Bursa, Kocaeli, İstanbul, Bilecik ve Sakarya'da hava durumu nasıl?

Abone ol

Akşam saatlerine dikkat, meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Son tahminlere göre akşam saatlerinde Trakya'dan başlayacak olan yağış tüm Marmara'yı etkisi altına alacak. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da şiddetli yağışlar öğleden sonra başlayacak. İstanbul'da hava durumu ise akşama doğru karışacak. Edirne'den gelen yağışlı hava İstanbul'u kısa sürede etkisi altına alacak. İstanbul'da yağmurlar birlikte hafif bir sıcaklık dalgalanışı görülecek. Cuma günü sabah saatlerinde de İstanbul'da şiddetli yağışlar görülecek. Bahar yağmurları yarın akşam saatlerinde bölgeyi terk edecek. Peki  Bursa, Kocaeli, Ankara, İzmir, İstanbul, Bilecik ve Sakarya'da hava durumu nasıl?

hava-durumu.20150507133348.jpg

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT!

Yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, dolu vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli ve Edirne'nin kuzey kesimlerinin, zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Trakya kesiminde, gece saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Tekirdağ, Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR

Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.  Rüzgarın; İstanbul Boğazı çevreleri ve Trakya kesiminde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-05-07-at-1.24.21-pm.png

SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Cumartesi günü kuzeydoğu ve iç bölgelerinde, Pazar günü ise doğu bölgelerimizde azalacağı ve önümüzdeki hafta yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

hava-durumu2.20150507133404.jpg

Bugün yurt  genelinde hava açık ve az bulutlu olup sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyrederken, akşam saatlerinde Trakya’da başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışın gece saatlerinde Marmara bölgesinde, yarın ise Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu bölgesinin görülmesi bekleniyor.

Yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) yarın öğle saatlerinde ise Afyon, Burdur, Isparta, Konya’nın batısı, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Cumartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, İç Anadolu’nun doğusu (Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray) ile Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniyor.

Yağışların Pazar günü ve önümüzdeki haftanın ilk yarısında ülkemizin güney ve doğu bölgelerinde aralıklarla devam edeceği bekleniyor.

hava-durumu-3.20150507133723.jpg

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Cumartesi günü kuzeydoğu ve iç bölgelerinde, Pazar günü ise doğu bölgelerimizde azalacağı ve önümüzdeki hafta yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SEL VE YILDIRIM UYARISI

Yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, dolu vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli ve Edirne'nin kuzey kesimlerinin, zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Trakya kesiminde, gece saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile Tekirdağ, Edirne'nin güneyi, Çanakkale'nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; İstanbul Boğazı çevreleri ve Trakya kesiminde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olması bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cuma) sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.   31
EDIRNE Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde il genelinde, gece saatlerinde güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.   31
İSTANBUL Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.   26
KIRKLARELI Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.   31
EGE Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu, gece saatlerinde Kütahya'nın kuzey çevrelerinin, yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey yönlerden (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   26
IZMIR Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu   32
MANISA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   35
MUĞLA Az bulutlu ve açık   32
AKDENİZ Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Az bulutlu ve açık   32
ANTALYA Az bulutlu ve açık   28
HATAY Az bulutlu ve açık   30
MERSIN Az bulutlu ve açık   27
İÇ ANADOLU Az bulutlu, zamanla kuzeyinin parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.
ANKARA Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   25
CANKIRI Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu   25
ESKISEHIR Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   28
KONYA Az bulutlu   25
BATI KARADENİZ Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde Sinop dışında bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   26
DÜZCE Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   29
KASTAMONU Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   24
ZONGULDAK Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   20
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AMASYA Parçalı ve az bulutlu   25
SAMSUN Parçalı ve az bulutlu   18
TOKAT Parçalı ve az bulutlu   24
TRABZON Parçalı ve az bulutlu   16
DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ERZINCAN Parçalı ve az bulutlu   21
ERZURUM Parçalı bulutlu   15
KARS Parçalı yer yer çok bulutlu   14
MALATYA Parçalı ve az bulutlu   22
GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR Parçalı bulutlu   25
GAZIANTEP Az bulutlu ve açık   26
SANLIURFA Az bulutlu ve açık   29
SIIRT Parçalı bulutlu   24