BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu bugünden sonra...

İSTANBUL ve Ankara hava durumu başta olmak üzere 30 Haziran son hava durumu tahminleri açıklandı. İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağışlar saat 12.00'de tekrar başlayacak. Sinop, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat hava durumu nasıl?

Abone ol

İSTANBUL ve Ankara hava durumu başta olmak üzere yeni tahminleri açıklandı. Meteorolojinin 30 Haziran Perşembe günü hava durumu tahminlerine göre yağışlar yurt geneline yayılıyor. Özellikle İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağışlar saat 12.00'de tekrar başlayacak ve kenti öğleden sonra terkedecek. Orta Karadeniz'de ise bugün şiddetli yağışlar görülecek.

Sinop, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Tokat,Giresun,Trabzon, Rize ve Artvin hava durumu için meteoroloji uyardı. Şiddetli yağışlar görülecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU 12.00'YE DİKKAT!

İSTANBUL hava durumu 30 Haziran Perşembe tahminleri açıklandı. Sabah etkili olan sağanak yağış saat 12.00'de de etkili olacak. Bugünden itibaren yağışlar bölgeyi terkediyor.

İstanbul hava durumu için 5 günlük hava durumu raporu

İstanbul için saatlik hava durumu raporu

İSTANBUL'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış bugün saat 12.00'de etkisini tekrar gösterecek.

Yurdun kuzey kesimlerinde görülecek yağışların bugün öğle saatlerine kadar Orta Karadeniz’de (Sinop, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat) bu akşam saatlerinden itibaren ise Doğu Karadeniz’de (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım ve Heyelan) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bugün saatlerinde İstanbul Boğaz çevresi ve doğusu ile Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) olması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya, Kütahya, Eskişehir, Adana, Osmaniye, Antalya'nın kuzeydoğusu, Toroslar mevkii, Kahramanmaraş'ın batısı ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum), Sinop, Kastamonu'nun doğusu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 4 DERECE AZALIYOR

Kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.