BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.413,68
HABER /  GÜNCEL

Hasta haklarında hekimler tartıştı

Hasta ve hasta yakınlarının katıldığı bir toplantıda, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörü Uzman Dr. Gülsüm Onat, zor durumda kaldı. Nasıl mı?

Abone ol

Hasta ve hasta yakınlarının katıldığı bir toplantıda, hasta hakları konusunda sunum yapan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörü Uzman Dr. Gülsüm Onat, Sağlık Hakkı Hareketi Derneği Başkanı Dr. Mustafa Sütlaş’ ın hasta hakları yönetmeliğinin “şekilden ibaret” olduğunu söylemesi üzerine zor durumda kaldı.

İki doktor arasında süren tartışmaya hastaların da Dr. Onat’a " Hasta Hakları Kağıtta mı Kaldı, Uygulanırlığı Ne Kadar?" şeklindeki soruları üzerine, toplantı ilan edilen zamandan 2 saat önce sona erdirildi.

Prizer İlaç desteğinde İstanbul Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Hasta Okulu’ nun son oturumunda konu ‘Hasta Hakları’ idi. Konuşmacı ise İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörü Uzman Dr. Gülsüm Onat’tı. Konuşmasına "İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörü’ yüm" diyerek kendisini tanıtarak başlayan Uzman Dr. Gülsüm Onat son 20 yılda sağlık hizmetlerindeki gelişmeleri anlatıp hastaların bu gelişmeler karşısında haklarını korumak için 1992 yılında Hasta Hakları Yönetmeliği çıkartıldığını söyledi.

Konuşmasında hastanın hakları ve sorumlulukları konusunda da bilgi veren Dr. Onat, Dr. Mustafa Sütlaş’ın söz alarak, sağlık hakkı ve bunu sağlamada hükümete düşen görevi vurgulayarak yaptığı konuşması, ortamı gerdi.

Dr. Sütlaş’ ın yönetmeliğin uygulanabilirliği konusundaki kaygısını da dile getirdiği konuşmasının sonunda yönettiği soruyu yanıtlamayan Dr. Onat , hastalardan soru beklediğini söyledi.

Ancak hastaların da "Neden soruyu yanıtlamıyorsunuz? Hasta hakları kağıt üzerinde mi? Haklarımız ihlal edildiğinde yapacağımız şikayetin akibeti ne olacak?" şeklindeki i ısrarlı soruları üzerine "Ben bir doktor olarak sizi aydınlatmak için buraya geldim. Konuyu başka taraflara çekmeyin" dedi. Ama benzer soruların farklı kişiler tarafından ısrarla devam etmesi üzerine de, toplantıyı ilan edilen zamandan 2 saat önce kapattı .

Kaynak: www.sagliginsesi.com