BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Hasarlı kurum binasında hasar tespiti!

Hasarlı kurum binasında hasar tespiti!

Ekiplerin hasar tespiti yaptığı van'da, çevre ve şehircilik müdürlüğü de bu halde...van'da meydana gelen richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kentteki 223 kamu binası, 53 otel, 23 özel okul, 20 sağlık merkezi ve sürücü kursları, çevre ve şehircilik müdürlüğü...

Hasarlı kurum binasında hasar tespiti!

Ekiplerin hasar tespiti yaptığı Van'da, çevre ve şehircilik müdürlüğü de bu halde...

VAN'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kentteki 223 kamu binası, 53 otel, 23 özel okul, 20 sağlık merkezi ve sürücü kursları, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından incelemeye alındı. Hasar tespit raporları hazırlayan ekipler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının da orta hasarlı olması nedeniyle çalışmalarını zor şartlar altında sürdürüyor.

Hasarlı kurum binasında hasar tespiti!

Kentte büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından 300 kişilik Çevre ve Şehircilik ekibi bölgeye gelerek incelemelere başladı. Ekipler öncelikle 223 kamu binası, 53 otel, 23 özel okul, 20 sağlık merkezi ve sürücü kurslarında ön inceleme yaparak, numuneler aldı. İnceleme yapılan kamu binaların çoğunluğunun orta hasarlı ve kullanılmaz olduğu belirtildi.

Hasarlı kurum binasında hasar tespiti!

53 OTELDEN 3'Ü AÇIK

İki otelin yıkılması sonucu Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 40 kişinin yaşamını yitirmesiyle dikkatlerin çevrildiği şehirdeki 53 otelden yalnızca 3’ü şu an hizmet verebiliyor. Diğer otellerin büyük bir bölümünde ağır hasarlar oluştu. Depremde fazla hasar görmeyen ancak uzmanların incelemesini bekleyen bazı otellerin de iler ki günlerde Çevre ve Şehircilik ekiplerinin vereceği ön rapora göre hizmet verebileceği öğrenildi. 7.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından ekiplerin incelediği otellerde, iki otelin yıkılmasının ardından incelemelerin daha detaylı yapıldığı belirtildi.

Hasarlı kurum binasında hasar tespiti!

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI DA ORTA HASARLI

Şehirde yaşanan depremlerden 135 kişinin görev yaptığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası da etkilendi. Binanın içinde ve dışında çatlaklar meydana gelirken, binaya orta hasarlı raporu verildi. Müdürlük personeli çalışmalarını dışarıda sürdürmek zorunda kaldı. Hasar tespit incelemeleri için çalışan 300 kişilik ekip de, kalacak yer ve çalışacak mekan olmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyor.