BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hasan Köni'den çarpıcı IŞİD iddiası

Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, ABD'nin ülkesindeki aşırı uçları Suriye'ye yönlendirerek erittiğini iddia etti.

Abone ol

CNN TÜRK'te 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in konuğu olan Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, IŞİD'le ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

IŞID'in bitmeyen silahlarına dikkat çeken Köni, ABD'nin farklı ülkelerden giden aşırı güçleri Suriye ve Irak'ta bu şekilde eritildiğini savundu.

ABD KENDİ ÜLKESİNDEN GİDEN AŞIRILARIN GİDİŞİNE İZİN VERİYOR

IŞİD'in içerisinde Çeçenlerin, Endonezyalı, Malezyalı olduğunu söyleyen Köni, "ABD de kendi içinden gelen bu aşırı güçleri Suriye'de eritiyor. Kaç ölü var? Bu ölenlerin aileleri neden ses çıkarmıyor? Aileleri reaksiyon göstermiyor. ABD bu aşırı güçlerin gelmelerine izin veriyor" dedi.

CEPHANELİKLER TÜKENMİYOR

Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Hasan Köni şunları söyledi:

Amerika Irak'tan ayrılırken cephanelerle bırakmış. Bu cephane tükenmiyor. Kosova bombalamasında Danimarka hava kuvvetleri de katılıyordu. 7. günde bizim bombalama cephanemiz bitti dedi. Kendi silahını üretebilen bir ülkedir Danimarka. Bunlarınki üç aydır bitmiyor. Çeçenler var, Endonezya'dan, Malezya'dan gelenler var. ABD'de kendi içinde gelen aşırı güçleri burada eritiyor. Savaşıyorlar ve ölüyorlar. Kaç ölü var? Yüz kişi öldü 500 kişi öldü. Böylece eriyorlar, gelmelerine izin veriyorlar. Aileleri neden ses çıkarmıyor? Bir sürü insan ölüyor. Aileler reaksiyon da göstermiyor. Kendi içinde suçlu sayıp idam etmeye kalksa bir sürü ceza hukuk, suçluların iadesi ceza hukuk patırtısına gerek yok. Halbuki savaş sırasında ölüyor. "