BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,83
ALTIN 2.414,87

Hangi pekmez neye faydalı

Hangi pekmez neye faydalı

Onlarca çeşidi olan pekmez şekersiz doğal yapısıyla resmen şifa kaynağı. Peki hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?

Hangi pekmez neye faydalı

Keçi boynuzu pekmezi Keçiboynuzu pekmezi kansızlığa karşı en iyi ve en etkili pekmezdir. Tadı ağır olduğundan yemesi pek keyifli değildir. Ancak faydaları müthiştir; * Cinsel gücü artırıcı pekmezdir. Ayrıca sperm sayısını artırıcı özelliği de kesinlik kazanmıştır. Çocuk sorunu yaşayan bireyler tarafından tüketilmesi önerilir. * Kalbi destekler.

Hangi pekmez neye faydalı

* Kolestrolü düşürücü ve tansiyonu dengeleyici etkisi vardır. *Vücudu güçlendirir. Sizi daha enerjik bir hale getirir. Keçiboynuzu pekmezi dişler için derman *Dişlerinizde sorun varsa mutlaka bunu deneyin. Dişleri ve diş etlerini besler derdinizin devası olur. *Kansızlığa karşı ön koruyucudur.

Hangi pekmez neye faydalı

*Kemikleri güçlendirici özelliği vardır zira kalsiyum deposudur. *Keçiboynuzu pekmezinin az bilinen özelliği bağırsakları çalıştırdığı için çok iyi bir zayıflama aracı olmasıdır. *Çocuklar ve hamile bayanlar için protein değerleri bakımından çok faydalı olduğu için bu grubun özellikle tüketmesi yararlıdır. *Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko minerallerini içerir *Akciğer rahatsızlıklarına karşı da keziboynuzu pekmezi önerilmektedir.

Hangi pekmez neye faydalı

Andız pekmezi Toplumda pek bilinmeyen bir pekmez çeşidi olan andız pekmezi, andız ağacı meyvesinden elde edilmektedir. Özellik ile alerji, basur, kaşıntı, saç dökülmesi, sedef hastalığı, Gut, çocuklarda öksürük, yetişkinlerde alt ıslatma sorununun dermanıdır. İçerisindeki barındırdığı esansiyel yağ asitleri sayesinde antioksidan özelliğe sahiptir. Andız pekmezin tadı biraz acımsı olsa da bir şifa kaynağıdır. Çocuklara sabah ve akşam bir tatlı kaşı erişkinlere ise sabah ve akşam bir çorba kaşığı tüketilmesi uygundur. Andız pekmezi eşsiz bir öksürük şurubudur. Geçmeyen inatçı öksürükleri anında yok eder.