BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.527,78

Hangi meyveden ne kadar yenmeli?

Hangi meyveden ne kadar yenmeli?

Uzm. dyt. simge çıtak'ın verdiği bilgilere göre; yaz meyvelerinin kış meyvelerinden en önemli farkı tüketilen miktarı... bir oturuşta 1 kilo muz yiyemezsiniz ama 1 kilo kiraz yenebilir. meyve deyip geçmeyin; neyi, ne kadar yemeniz gerektiğini bilerek dengenizi koruyun.

Hangi meyveden ne kadar yenmeli?

Uzm. Dyt. Simge Çıtak'ın verdiği bilgilere göre; yaz meyvelerinin kış meyvelerinden en önemli farkı tüketilen miktarı...

Bir oturuşta 1 kilo muz yiyemezsiniz ama 1 kilo kiraz yenebilir. Meyve deyip geçmeyin; neyi, ne kadar yemeniz gerektiğini bilerek dengenizi koruyun.

Hangi meyveden ne kadar yenmeli?

Yaz mevsiminin ilk ayı haziran başladı ve yazın gelmesiyle meyve çeşitliliğinde bolluk yaşıyoruz. Kış meyveleri elma, turunçgiller ve muzla sınırlıyken, yazla birlikte çilek, kiraz, karpuz, kavun, şeftali, armut, erik, üzüm çeşit çeşit meyve tüketebiliyoruz. Gerçi günümüzde her mevsim tüm meyveler var, ancak biliyorsunuz ki her meyveyi mevsiminde tüketmek sağlık açısından çok önemli. Doğanın dengesini takip etmeliyiz.

Hangi meyveden ne kadar yenmeli?

Yaz meyvelerinin kış meyvelerinden en önemli farkı, çok miktarda tüketilebilir olmaları. Kimse oturup bir seferde 1 kilo elma yiyemez ama danışanlarımdan duyuyorum, 1 kilo kiraz yiyebiliyorlar. Sonra da 'Ne yedim ki? Dünyanın en sağlıklı besini meyve. Bir şey yapmaz' diye düşünüyorlar. Her şeyin azı yarar, çoğu zarar; bu meyve olsa bile.

İşin püf noktası, her besinde olduğu gibi, meyvelerde de dengeyi kurabilmek ve ne yediğimizi bilerek yemek. Bu nedenle bu hafta yaz meyveleri ve besin değerlerini sizinle paylaşmak istiyorum. Afiyetle ama ne yediğinizi bilerek yiyin...

Hangi meyveden ne kadar yenmeli?

Yaz meyveleri çeşitlilik ve vitamin içeriği açısından çok iyidir, ancak miktarlara dikkat etmek gerekir. 15 üzüm veya 12 kiraz veya 1 dilim karpuz (200 gram) veya 1 incir veya 1 orta boy armut veya 3 adet kayısının 1 porsiyon meyve olduğu ve birbirlerine eşit oldukları bilinmelidir. Kadınlar günde 3-4, erkekler 4-5 porsiyon meyveden fazlasını tüketmemelidir.