BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.520,99

Hangi bitki, hangi hastalığa iyi gelir?

Hangi bitki, hangi hastalığa iyi gelir?

Bu bitkilerin şifalarını biliyor musunuz?

Hangi bitki, hangi hastalığa iyi gelir?

Her bitki potansiyel bir şifa kaynağıdır. Kış aylarının gelmesiyle birlikte sıklıkla baş göstermeye başlayan hastalıklara bakalım hangi bitkiler iyi geliyor...

Hangi bitki, hangi hastalığa iyi gelir?

ÇÖREK OTU
Çörek otunun anne sütünü arttırma, idrar söktürme, iştah açma ve adet düzenleme etkileri bulunur. Mutfaklarda süsleme ve aromatik etkisi için kullanılır. Ayrıca son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar da bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri tespit edilmiş, Mikroplar, virüsler ve mantarlar üzerinde etkili oldukları keşfedilmiştir. Bazı ülkelerde AIDS tedavisinde kontrollü olarak kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca çörek otu yağı cilt hastalıkları, saç kıran hastalığı ve siğil tedavisinde yararlıdır. Yaraların çabuk iyileşmesi, hücrelerin yenilenmesi, hormon sisteminin düzgün çalışmasında ve ruh halinin düzenli olmasında faydalı olan çörek otu aynı zamanda çeşitli damar hastalıkları, alerji, kan şekerinin düzenlenmesi ve mide hastalıklarına iyi gelir.

Hangi bitki, hangi hastalığa iyi gelir?

DALAK OTU
Haziran ile Eylül arasında açarn bu bitki güzel bir kokuya sahiptir. Bitkinin tadı acı olup, yaprağı kadifeye benzer yapıdadır. Bu bitkinin en büyük özelliği böbrek ve mesanede bulunan taşları eritmede faydalı olmasıdır. Dalak tıkanıklığı hastalığına iyi gelir ve vücuttaki şişliklere yararlıdır.

Hangi bitki, hangi hastalığa iyi gelir?

HAVLICAN
Eski çağlardan itibaren ilaç ve baharat olarak kullanılan şifalı havlıcan bitkisi, güzel görünüşü nedeniyle süs bitkisi olarak da kullanılılır. Havlıcan ağız kokusunu yok etme, hazmı kolaylaştıran ve gaz giderme etkisi olan yararlı ve şifalı bir bitkidir. Soğuk algınlığına faydalıdır. Baş dönmesi ve baş ağrılarına, bronşit hastalığına iyi gelir.
Ayrıca bu bitkinin kökleri şekerleme ve çikolata türlerinde kullanılır.