BIST 10.732
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.532,36

Hangi besin neye iyi geliyor?

Hangi besin neye iyi geliyor?

Sağlığınız her şeyden önemli. özellikle her besinin doğallığını yitirdiği günümüzde size hergün yemeniz gereken 8 yiyeceği sıralıyoruz. not: yandaki ikonları ilerde adı geçen sebze/meyve resimlerinin altındakilerle eşleştirmek, söz konusu gıdaların ne işe yaradığına ilişkin size rehber...

Hangi besin neye iyi geliyor?

Sağlığınız her şeyden önemli. Özellikle her besinin doğallığını yitirdiği günümüzde size hergün yemeniz gereken 8 yiyeceği sıralıyoruz.

Not: Yandaki ikonları ilerde adı geçen sebze/meyve resimlerinin altındakilerle eşleştirmek, söz konusu gıdaların ne işe yaradığına ilişkin size rehber olacaktır.

Hangi besin neye iyi geliyor?

CEVİZ: Kalbe omega 3 yönünden en zengin yiyeceklerden olan somon balığından daha çok iyi geliyor, kırmızı şaraptan da daha fazla polifenol içeriyor. Tavuk kadar da kas yapıcı özelliğe sahip. Günde 7 tane ceviz sağlık açısından iyidir.

Hangi besin neye iyi geliyor?

HAVUÇ:Genellikle kırmızı ve turuncu sebzeler ve meyveler karoten yönünden zengindir. Yağ çözücü özelliğe sahip olan karoten kanserle mücadelede en etkin besinlerden sayılır. Astım gibi alerjik hastalıklar üzerinde de olumlu etkisi vardır. Gün içinde en azından bir bardak havuç suyu tüketin

Hangi besin neye iyi geliyor?

ISPANAK: Ispanak tam anlamıyla bir erkek sebzesi. Kafayı kas yapmaya takmış erkekler için mükemmel bir bitki olan ıspanak, Omega 3 ve B vitamini açısından oldukça zengindir. Bu da kalp krizi, osteoporoz ve felç riskini en aza düşürüyor. Daha da ilginci erkeklerde kan dolaşımını arttırdığı için cinsel gücü arttırıcı bir etkiye sahip.