BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Hamzaçebi’den Mısır yorumu

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “Mısır’da ki darbeyi nasıl kınıyorsak, şiddet sonucu ölümlerin doğru olmadığını ifade ediyorsak...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “Mısır’da ki darbeyi nasıl kınıyorsak, şiddet sonucu ölümlerin doğru olmadığını ifade ediyorsak, Türkiye’de de aynı şekilde gösteri yapanlara karşı gelen güvenlik güçlerini kınamalıyız” dedi.

’’ASKERİ DARBEYİ KINIYORUM’’
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Büyükçekmece Belediyesi tarafından TÜYAP Kongre Merkezi’nde gerçekleştiren 15 bin kişilik iftara katıldı. Hamzaçebi, Mısır’da yaşanan olaylara değindi. “Seçimle gelmiş bir iktidara karşı yapılan askeri darbeyi kınıyorum” diyen Hamzaçebi, “Darbe, şiddet, hiçbir zaman demokrasi çıkmaz. Bu yönetimi, bu darbeyi kınıyorum. Arzum Mısır’daki kargaşanın, zulmün sona ererek demokrasiye kavuşması” dedi.

’’TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ GÜÇLER YAŞIYOR’’
Türkiye’nin Suriye’ye yönelik adımlarını da değerlendiren Hamzaçebi, “Mısır’da nasıl darbeyi kınıyorsak, şiddet sonucu ölümlerin doğru olmadığını ifade ediyorsak, Türkiye’de de aynı şekilde gösteri yapanlara karşı şiddeti kınamalıyız. Güvenlik güçlerinin şiddetini kınamalıyız. Türkiye olağanüstü güçler yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine yönelik endişelerin ifade edildiği, tartışmaların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu yüzden herkesi sağduyuya davet ediyorum” dedi.
(İHA)