BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.388,61
HABER /  GÜNCEL

Hamile kadına ölüm fermanı

Hamile bir kadın ailesine boşanmak istediğini söyleyince olan oldu.

Abone ol
Şanlıurfa'da ailesinden izinsiz evlendikten sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle ailesinin evine dönen genç kadının, babası tarafından kurşunlanarak öldürüldüğü iddia edildi. 1.5 aylık hamile olduğu bildirilen genç kadına, infaz edilmeden önce siyah etek ve siyah bluz giydirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Yasemin K. (19) isimli genç kadın, babası İbrahim Halil Ç. ile birlikte bundan bir süre önce Suruç ilçesinden Osmaniye'nin Bahçe ilçesine tarım işçiliği yapmaya gitti. Tarlada çalıştığı sırada Siirtli olduğu öğrenilen Murat K. isimli gence aşık olan Yasemin K. ailesinin izni olmadan evlendi.

İddiaya göre, Yasemin K. daha sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle evini terk ederek baba evine dönmek istedi. Babasından korktuğu için halası Semra A.'nın evine giden genç kadın, buradakocasından ayrılmak istediğini belirtti.

Genç kadın daha sonra düşüncelerini babasına anlattı. İzinsiz evlenen kızına öfkeli olan baba İbrahim Halil Ç., kızının eşinden ayrılacağını öğrenince çılgına döndü.

Burada kızı ile tartışan baba İbrahim Halil Ç., Yasemin K.'yi halası Semra A.'nın evinden alarak Buhara Mahallesi Akabe mevkiindeki boş bir araziye götürdü ve kızını kafasına dayadığı ruhsatsız silah ile bir el ateş ederek öldürdü. Genç kadın olay yerinde hayatını kaybederken, vatandaşlar polisi arayarak bir kadının silahla öldürüldüğünü ve başında da bir kişinin beklediği ihbarını yaptı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile cinayet ekipleri kısa sürede olay yerine gitti. Polis, genç kızın cesedinin başında beklediği belirtilen babası İbrahim Halil Ç.'yi boş bir arazide buldu. Baba, polise olay yerinde verdiği ifadede, tuvalete gitmek için ruhsatsız silahını kızına verdiğini ve döndüğünde kızını silahla intihar etmiş olarak bulduğunu söyledi. Genç kadının cesedi daha sonra olay yerinden alınarak Şanlıurfa Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Bu arada bölgede infaz edilecek olan kızlara siyah elbise giydirilmesinden ve olayın boş bir arazide gerçekleştirilmesinden şüphelenen polis, olayın cinayet olduğu yönünde bulgular aramaya başladı. Soruşturmayı derinleştiren cinayet ekibi, olay yerinden otomobil ile birkaç kişinin kaçtığı ipucuna ulaştı. Polis olayla ilgili olarak baba İbrahim Halil Ç.'yi gözaltına aldı. Sabaha kadar süren operasyonlar sonucunda Yasemin K.'nin halası Semra.A., halasının kocası Bahattin A., Mustafa Azmi A., Payam A., Emine B. ve Hedibe Ç. de gözaltına alındı.

İddiaya göre baba İbrahim Halil Ç. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde olay yerindeki ilk ifadesinden farklı bir ifade verdi. Baba Ç.'nin, "Namusum için değil, şerefimi kurtarmak için öldürdüm. Pişman değilim" dediği öğrenildi. Babası tarafından öldürülen Yasemin K.'nin cesedinin halen 500 Yataklı Devlet Hastanesi morgunda bulunduğu, yakınlarının cesedi almadığı; olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, sık sık töre cinayetleri ile gündeme gelen Şanlıurfa'da son olarak 27 Temmuz 2007 tarihinde Azize T. (21) isimli genç kız ağabeyi tarafından öldürülmüştü.