BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Hamas İsrail’e İHA gönderdi

İsrail’in son bir haftadır düzenlediği hava saldırıları sonrası Hamas, İsrail’in cephanelikleri hakkında bilgi edinmek için İsrail’e İnsansı...

Abone ol

İsrail’in son bir haftadır düzenlediği hava saldırıları sonrası Hamas, İsrail’in cephanelikleri hakkında bilgi edinmek için İsrail’e İnsansız Hava Aracı (İHA) gönderdiğini açıkladı.
Hamas yetkilileri özel görevler için İsrail’e İHA gönderdiğini açıklarken amaçlarının İsrail’in cephanelikleri hakkında bilgi elde etmek olduğunu ifade etti. İsrail kanadından yapılan açıklamadaysa İsrail kuvvetlerinin Gazze’den gönderilen İHA’yi vurarak etkisiz hale getirdiğini belirtti. Gazze’de İsrail’in son bir haftada düzenlediği hava saldırılarında en az 170 kişi hayatını kaybetti 1230 kişi yaralandı. İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada 715 Hamas roketinin Pazar günü topraklarını vurduğunu 160 roketin hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından imha edildiğini kaydetti. Hamas’ın roket fırlatması sonrası herhangi bir İsrailli hayatını kaybetmezken 2 kişinin ciddi şekilde yaralandığı belirtildi. İsrail ordusu açıklamasında ayrıca Pazar günü Gazze’de 1320 noktayı vurduklarını belirtti.
(İHA)