BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  POLİTİKA

Ham Hum Şaralop seçim

CHP Grup Başkanvekili Topuz, AKP'nin Meclis'ten tek bir beklentisi olduğunu söylerken bakın hangi ifadeleri kullandı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, hükümetin, cumhurbaşkanını seçtikten sonra Eylül'de seçim yapacağını ifade ederek, ''AKP'nin bu Meclisten bir tek beklentisi var: Cumhurbaşkanını 'ham hum şaralopa' getirerek seçmek'' dedi.

RAMAZAN'I DA İSTİSMAR EDERLER

Topuz, AK Parti yöneticilerinin, Ramazan ayında seçim propagandası sıkıntı olabileceği, bu nedenle seçimin daha önce yapılması gerektiği düşüncesini yadırgadığını belirterek, şunları kaydetti: ''(Çünkü onlar Ramazan'ı da istismar ederek, seçimde Ramazan'ın kendilerine biraz daha oy kazandıracağını düşünmeleri gerekirken, niye böyle düşünmüyorlar) diye düşündüm.

Anladım ki sebep o değil: İktidar, hızla eriyor. İktidar, çok sık anket yapıyor, bu anketlerde oy desteği azalıyor. Bunun Kasıma kadar nereye varacağını herhalde endişeyle izlediler ki Kasımdan önce seçim yapmak istiyorlar. AKP'nin bu Meclisten bir tek beklentileri var: O da cumhurbaşkanını 'ham hum şaralopa' getirerek seçmek.

AKP'nin kafasında ne ekonomi, ne dış politika sorunları var. Kafasında tek şey, 'Köşke nasıl çıkacağız. Recep ile mi bilmem kim ile mi çıkacağız'  Yapacakları şey, cumhurbaşkanını seçecek, sonra bir kanun getirip, 'seçimi Eylül'e alalım' diyecekler. Büyük ihtimalle Eylül'de yapacaklardır.''