BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  GÜNCEL

Halkın gözü önünde iki kafa kestiler

Irak'ta şiddet sınır tanımıyor. İnsan kasabı Zerkavi'nin adamları Musul'da iki Irak askerinin kafasını kesti. Ancak kesme olayı halkın gözü önünde yapıldı.

Abone ol

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir polis konvoyuna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Patlamada çok sayıda kişinin öldüğü ya da yaralandığı belirtiliyor.

İki ABD askerinin başı kesildi

El Kaide bağlantılı Ürdünlü terörist Ebu Musab Zerkavi'ye bağlı ‘Irak El Kaide Cihad’ örgütü, Irak'ın Musul kentinde iki Irak askerinin başını kestiklerini açıkladı.

Radikal dinci bir internet sitesinde yayınlanan bildiride, örgütün askerlerin başının dün öğleden sonra ‘Musul'da büyük bir kalabalık önünde’ kesildiği belirtildi.

Çatışmalar 'tam gaz'

Bu arada, Irak’taki çatışmalar da sürüyor. Irak Ulusal Muhafızları’nın başkent Bağdat'ın kuzeybatısındaki Sünni Ebu Hanife camisine düzenledikleri baskında en az iki kişi yaralandı.

AFP, cuma namazının ardından 200-300 kadar ulusal muhafızın camiye girerek ses bombası attığını ve ateş açtığını duyurdu.

İmam Şeyh Muayed El Adhami gözaltında

Cami içinde cemaatten görgü tanıkları, cami imamı Şeyh Muayed El Adhami'nin de muhafızlarca gözaltına alındığını belirtildi.

Yaralı direnişçilerin hastanesine baskın

ABD güçlerinin desteklediği Iraklı komandolar da, Musul’da yaralı direnişçilerin tedavi edildiğinden şüphelendikleri El Zaherevi Hastanesi'ne geceyarısı baskın düzenledi.

Baskın sırasında ABD güçleri dışarıda gözcülük yaptı. Baskında üç şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca hastane morguna getirilen cesetlerin terörist hücre üyelerine ait olduğu şüphesi üzerine, cesetlerin fotoğrafları çekildi.

cnnturk