BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Halep harap oldu!

Suriye’de bir yerde geçici olarak da olsa bastırılan isyan, kısa süre sonra bir başka noktada patlak veriyor. Türkiye’nin güneydoğu komşusunda dün çatışmanın adresi Halep oldu.

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, şehrin El Cemaliye, Kalasi gibi semtlerindeki şiddet olaylarında en az 32 kişinin öldüğünü duyurdu. Halep’teki yeni çatışmaları kazanmak isteyen Suriye silahlı kuvvetleri, bölgedeki varlığını artırdı. Ağırlığı İdlib’de bulunan Türkiye sınırına yakın Suriyeli askerlerden yaklaşık iki bini, tankları ve ağır silahlarıyla birlikte Halep’e kaydırıldı. Halep’in banliyölerinin ise, Rus Mig savaş uçaklarıyla bombalandığı öne sürüldü. Öte yandan başkent Şam’ın içindeki ve çevresindeki bazı semtlerde de çatışmalar yaşanıyor. Suriyeli aktivistler dün, kafasında kurşun izleri bulunan 11 cesede ait bir videoyu yayımladı ve bunun, Esad rejiminin Kabun semtinde yaptığı infazlardan biri olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan, Suriye’nin elindeki kimyasal silahlarla ilgili çıkan haberler Rusya ve Şam yönetimini açıklama yapmaya yöneltti. Şam yönetimi, kitle imha silahlarıyla ilgili yapılan haberlerin Suriye’ye yönelik dış müdahaleye zemin hazırlamak için düzenlenen kampanyanın parçası olduğunu savundu. Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, kimyasal silahların terör ögrütlerinin eline geçebileceği veya sivillere karış kullanılabileceğine yönelik yorumların, ülkelerine saldırmak isteyenlerin çarpıtmaları olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

KİMYASAL GÜVENCE

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Genandiy Gatilov ise Itar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, Suriye’nin kendilerine silahların tamamen kontrol altında olduğuna dair “kesin güvence” verdiğini belirtti.