BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Hakan Şükür'e adliye çıkışında tepki

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür Çağlayan Adliyesi önünde bekleyen polis yakınlarını ziyaret etti.

Abone ol
17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası AK Parti'den istifa eden Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, 22 Temmuz operasyonu sonrası gözaltına alınan polislere destek için İstanbul Adliyesi'ne gitti. Burada gözaltındaki polislerle birlikte fotoğraf çektiren Şükür'e adliye çıkışında bir vatandaş ise tepki gösterdi.

Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, "paralel yapıya" yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheli polislere destek olmak üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi. Açıklama yaparak operasyona tepki gösteren Şükür’e bir vatandaş “Tayyip sayesinde adam oldun, Torinolu Şaban” diye tepki gösterdi.

ŞÜKÜR'DEN AÇIKLAMA

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önüne polis ailelerini ziyarete gelen Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, iftara gelmeye düşündüğünü fakat yetişemediğini söyledi. Mecliste uzun zamandır bu ve bunun gibi konuları soruşturmak için komisyon kurulduğunu hatırlatan Şükür, iktidar partisinin yolsuzluk iddialarını soruşturmak için komisyon kurduğunu fakat dosyaların kapaklarının bile açılmadığını söyledi.
 
Selam Tehvid Terör Örgütü'nün tekrar gündeme gelmesi gerektiğini söyleyen Şükür, "Bu vatan ile ilgili çok sinsi planları olan insanların ortaya çıkma şansıda oldu bu vesileyle. Bundan sonra bunlar çok daha fazla konuşulucak. Bu polisler bu örgüt hakkında araştırma yaptıkları için ellerine hiç hak etmedikleri şeyler takıldı." dedi.

"O KELİMELERE ÜZÜLDÜM"
 
Gözaltına alınan polislere karşı bazı emniyet görevlilerinin 'terörist' ve 'İsrail ajanı' gibi kelimeler kullanmasına çok üzüldüğünü söyleyen Şükür, şöyle konuştu:

"Kimin bu ülkeye ne kadar hizmet ettiği bellidir. Bu ülkeye hizmet etmek tabiki yol yapmaktır, tabiki bu vatandaşların sorunlarını çözmektir. Ama bunları yaparken yolsuzluk ve rüşvet gibi vahim iddialar ancak bu yapılanlar üzerinden yapılabilir. bunuda yakalamak her polis arkadaşımızın ve adaletin yargını görevidir. bunun hierarşik bir sistemi vardır. burada çok geniş bir ekiple çalışılmıştır. ama yaklaşık 45 güne yakın bir tasviye operasyonu oldu. ben bu operasyonun bir paralel safsatasıyla geçiştirilemeyeceğini düşünüyorum. çok derin bir temizlik yapılıyor ülkemizde. maalesef ülkemiz üzerinde çok farklı oyunlar oynanıyor. inşallah vatandaşlarımız buna uyanacaktır."

"TORİNOLU ŞABAN TEPKİSİ" 
 
Şükür'ün, "Bu işkence, bu zulme ve toplumu ayrıştıracak şekilde konuşan insanlara tabii ki bir Yavuz çıkıp son verecektir. Ben ona inanıyorum. bugün birçok vicdan tutuklandı aslında" dediği sırada bir vatandaş, "Darbecilerin neresini çekiyorsunuz darbeci bunlar. Ne yüzle çıkıyorsunuz halkın karşısına utanmazlar. Tayyip'in sayesinde adam oldunuz be. Şaban. Torinolu Şaban" dedi.

Bu sözlerin ardından tepki gösteren vatandaş çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.
Şükür, açıklamasının ardından gözaltı yakınları ile görüştükten sonra adliyeye giriş yaptı.

hakan-sukur.20140726021441.jpg
Hakan Şükür, adliyede gözaltına alınan polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.