BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hain saldırı sonrası ilçede dev operasyon

Mardin'in Derik ilçesinde dün PKK'nın düzenlediği hain saldırı sonrası polis harekete geçti. İlçede sıkı güvenlik önlemleri alınırken, belirlenen adreslere baskın düzenlendi. İlçedeki operasyon sürüyor...

Abone ol

MARDİN'in Derik İlçesi'nde dün öğle saatlerinde Kaymakamlık binasına düzenlenen saldırı sonrası ilçede operasyon başlatıldı. İlçe girişlerinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, araç girişine de kontrollü olarak izin veriliyor.

PKK’nın saldırısı dün saat 12.10’da, Kaymakam Muhammet Safitürk’ün makam odasını hedef aldı. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Saldırıda, Derik Belediyesi’ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile birlikte 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

OPERASYON BAŞLATILDI... BELİRLİ ADRESLERE BASKIN

Patlama sonrası Mardin başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda özel harekat timi Derik İlçesi’ne sevk edildi. Özel harekat timleri, saldırıyı gerçekleştiren ve ona yardım edenlerin yakalanması amacıyla dün akşam saatlerinde ilçe merkezi başta olmak üzere belirli adreslere baskın düzenledi. İlçe girişlerinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, araç girişine de kontrollü olarak izin veriliyor.

X-RAY CİHAZI VE MOBESE GÖRÜNTÜLERİ İNCELEMEYE ALINDI

Öte yandan, hükümet konağı içerisinde ve çevresinde, patlama nedeniyle oluşan molozlar, belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Olay yeri inceleme ekipleri ve güvenlik kameralarını inceleyen bilişim uzmanları, hükümet konağı ve çevresindeki mobese kemaralarındaki görüntüleri incelemeye aldı. Hükümet konağı girişindeki X-Ray cihazının da bozuk olup olmadığını tespit etmek amacıyla incelemeye alındığı öğrenildi.

RESMİ İŞLEMLER DURDURULDU

Hükümet konağı binasında sadece makam odası ile bitişiğindeki odalarda hasar oluştuğu; binadaki bir çok pencerenin de camlarının kırıldığı belirtildi. Patlama sonrası hükümet konağında görevli personelin de güvenlik nedeniyle tahliye edildi ve işlemler de durdu.

Hükümet Konağı ve çevresi de güvenlik nedeniyle vatandaşların giriş-çıkışına kapatıldı.

DERİK’TE EYP’Yİ MAKAM ODASINA KOYMUŞLAR

Mardin’in Derik İlçesinde Kaymakamlıkta el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kaymakam ile birlikte 5 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcının önceden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün makam odasına konulduğu ve burada uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi. Patlamadan sonra gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da olduğu 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorguları sürüyor. Kaymakam Safitürk’ü, Kızıltepe Devlet Hastanesinden Gaziantep’e sevk edilmeden önce ziyaret eden Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Derik ilçemizde Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edildi buradaki tedavisinden sonra da Gaziantep’e sevki yapıldı" dedi.