BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Hain komşunun yaptığına bak

Komşu komşuya bunu yapar mı? Çay içmek için çağırdığı komşunun ser yaptığını bak. Olacak şey değil.

Abone ol

Burdur'un Bucak ilçesinde çay içmek için evine davet ettiği yaşlı kadının altın bileziklerini çalan komşu ve işbirlikçisi yakalandı.

İddiaya göre, Bucak'ta yalnız yaşayan 80 yaşındaki C.A. komşusu R.Ü. tarafından çay içmeye davet edildi. İki kadın çay içerken R.Ü.'nün işbirlikçisi olduğu belirtilen M.Ç. isimli şahıs C.A.'nın evine giderek 10 adet altın bileziğini çaldı. Çaydan sonra evine dönen C.A. soyulduğunu anlayınca Emniyet'e başvurdu.

Emniyet ekiplerinin yapmış olduğu araştırmalar sonucunda işbirlikçi iki şahsın çaldıkları bilezikleri iki ayrı kuyumcuda toplam 7 bin YTL'ye bozdurdukları tespit edildi. Bunun üzerine yakalanan M.Ç. ve R.Ü. Bucak Adliyesi'ne çıkarıldı.

Öte yandan Bucak Emniyet Müdürü Yunus Avcı, yaz aylarında tatile giden vatandaşları uyararak, değerli eşyalarını evlerinde bırakmamalarını istedi. Avcı şunları söyledi: "Hırsızlar tatile gidenlerin evlerini tercih ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın evlerinde değerli eşyalarını bırakmamalarını ve evlerini gerekli güvenlik sağlamalarını rica ediyoruz. Biz Emniyet mensupları olarak elimizden geleni yapmaktayız, ancak bu bazen yeterli olmuyor. Halkımızın da desteği gerekmektedir."