BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.514,97
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Yeni günde hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden tüm yurtta beklenen sıcaklık tahminleri...

Abone ol

Dün İstanbul'u esir alan yağışlı hava bugün yerini güneşli bir güne bıraktı. Kuzey kesimlerde azalacak sıcaklıklara karşı Meteoroji vatandaşı uyardı.

Yer yer bulutların gözleneceği yeni günde işte beklenen sıcaklıklar...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğusunun yağışlı geçmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Bingöl, Bitlis ve Muş'ta yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

RÜZGAR: Ülkemiz genelinde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUUVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, öğle saatlerinden sonra Bingöl, Bitlis ve Muş'ta yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumusuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; iç ve doğu bölgelerde güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimleri aralıklı sağanak yağışlı, ilk saatlerde Afyon çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta, Burdur ve Antalya ile doğusunun (Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda sabah ve öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ve Van illeri dışında kalan bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, güneybatı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.