BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  DÜNYA

Hafif kara kış lastiği, yarım metre kara yok

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, “kış mevsiminin ağır geçtiği” 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirild...

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, “kış mevsiminin ağır geçtiği” 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Ancak kış şartlarının daha ağır yaşandığı bazı kentlerde uygulamanın zorunlu olmaması kafaları karıştırdı.
Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, başta İstanbul olmak üzere 54 şehirde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu iller ise şu şekilde açıklandı:
“Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Artvin, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muş, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Karabük, Düzce.”

SAMSUN VAR, ORDU VE GİRESUN YOK
Bu illerde kış lastiği takmayan araç sahiplerine 77 lira İdari para cezası kesilecek. İkinci kez yakalanan araçlar ise trafikten men edilecek.
Öte yandan, kış şartlarının bu listedeki bazı kentlere göre daha ağır geçtiği illere kış lastiği zorunluluğu getirilmemesi kafaları karıştırdı. Özellikle lastik satışı yapan esnaf, “Ordu ve Giresun’da kışın yarım metre kar var. Kış şartları Samsun’a göre çok daha ağır. Ama bu iki şehir listede yok” dedi.
(İHA)