BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hac'aki faciayla ilgili şok iddia! O mu sebep oldu?

Dün Mina'da şeytan taşlama sırasında meydana gelen ve yüzlerce insanın ölümününe sebep olan faciayla ilgili inanılmaz bir iddiada bulunuluyor.

Abone ol

Mina'da dün meydana gelen ve yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği izdihama Suudi Arabistan Kralı Salman'ın oğlunun neden olduğu iddia edildi.

Mina’da dün meydana gelen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybedip yaralandığı izdiham faciasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

SEBEP KRALIN OĞLU MU?

İzdihama, Suudi Arabistan Kralı Salman’ın oğlu Prens Muhammed bin Salman’ın neden olduğu öne sürüldü.

dev-petrol-sirketi-saudi-aramco-nun-basina-suudi-7263044_x_1875_o.jpg

O SAATLERDE ORDAYMIŞ

Lübnan merkezli el-Diyar gazetesi, şeytan taşlamaya katılmak isteyen Prens Muhammed bin Salman’ın Perşembe günü erken saatlerde alana geldiğini ve kralın oğlunun aracına 200 ordu personeli ve 150 polis yetkilisinin eşlik ettiğini aktardı.

PRENSİN KONVOYU KALABALIĞIN ORTASINDAYMIŞ

Gazete, prensin konvoyunun kalabalığın ortasında bulunmasının, hacı adaylarının hareket planını değiştirdiğini ve izdihama yol açtığını belirtti.

fft81_mf3289268.jpeg

KONVOYU HIZLA UZAKLAŞTI

El-Diyar’a göre, Prens Salman’ın konvoyu hızla alandan uzaklaşırken, Suudi yetkililerin olayın üstünü kapamak istediği vurgulandı.

NEW YORK TİMES'DA O İDDİAYI YAZDI

Suudi Arabistan’da önceki gün yaşanan 753 hacı adayının öldüğü facianın sebebine ilişin korkunç bir iddia ortaya atıldı. Amerikan New York Times gazesinin haberine göre bazı görgü tanıkları Suudi polisinin VIP araçların geçebilmesi için çıkışı yapatması üzerine izdihamın çıktığını anlattı. Gazeteye konuşan Suudi hükümet çalışanı Halid Salih, olay yerine gittiğinde hacıların kendisine VIP araçların geçebilmesi için çıkışların kapalı olduğunu anlattığını söyledi.

İZDİHAM BÖYLE BAŞLADI

150924113321_haj_stampede_624x351_ap_nocredit.jpg