BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  DÜNYA

Hac faciasının faturası onlara çıktı

Suudi Arabistan Kralı Selman yaşanan Hac faciası sebebiyle Hac Bakanı, Mekke Belediye Başkanı ve Mekke Emniyet müdürünü görevden aldı.

Abone ol

HAC’da peşpeşe yaşanan iki faciada yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi üzerine geniş çaplı başlatılan soruşturmada ilk görevden almalar meydana geldi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, dün Hac Bakanı Dr. Bender Bin Muhammed al-Hacar, Mekke Belediye Başkanı Usame Fadl El Barr ve Mekke Emniyet Müdürünü görevden aldı.

Mina bölgesinde 24 Eylül günü, şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamda 769 kişi ölmüştü. Önceki hafta ise Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düşerek 107 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI: YARALI HACI ADAYLARI SABAH GELECEK

Sağlık Bakanlığı, Mekke’deki vinç kazası ile Mina bölgesinde meydana gelen izdihamda yaralanan Türk hacı adaylarının bölümünün tedavilerine Türkiye’de devam edilmesi ve nakil işlemleri için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık, hacı adaylarının yarın saat 06.00’da Ankara Etimesgut Askeri Havalananı’na iniş yapması ve Ankara’da bulunan çeşitli hastanelere nakledilmesinin planlandığını açıkladı.