BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hababam Sınfıı gerçek oldu!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde ilginç bir kopya girişimi ortaya çıkarıldı. Sınav sırasında yaşananlar akıllara Hababam Sınıfı'nı getirdi!

Abone ol

Yıllar önce 'Hababam Sınıfı Uyanıyor' filmindeki bilgi yarışmasında sahnelenen kulaklık ve telsizle kopya çekme girişimi, Zonguldak'ta gerçek oldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) öğrenim gören 6 öğrenci, bütünleme sınavında antenli ses alıcı, transmitter (verici), düğme kamera, cep telefonu ve bilgisayar gibi teknoloji aletleriyle kurdukları düzenekle kopya çekmeye çalışırken suçüstü yakalandı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilerin kopya çekmek için teknolojik bir düzenek kurduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis, diş hekimliği fakültesindeki bütünleme sınavları sırasında fakültenin önünde park halinde duran otomobile baskın yaptı. Araçta yapılan aramada, 2 antenli ses alıcı, 1 mobil modem, transmitter, anten, cep telefonu, uzatma kablosu, flaş bellek, tablet bilgisayar ve akü ele geçirdi.