BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.399,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'e protesto şoku

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gürsel Tekin seçim bölgesi olan İstanbul 1. Bölge'de protesto şoku yaşadı.

Abone ol

Gürsel Tekin seçim bölgesi olan İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nin önünde  protesto şoku yaşadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ümraniye İlçe Başkanı Alpaslan Çabuk ve İlçe Yönetim Kurulu'nun görevden alınmasına sinirlenen partililer Ataşehir'de bulunan İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nin önüne gelerek protesto gösterisi yaptı.

İSTİFA SLOGANLARI YÜKSELDİ

O sırada seçim çalışmaları için seçim koordinasyon merkezinde olan CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gürsel Tekin'i gören partililerin tepkisi daha da arttı. "Gürsel Tekin İstifa" sloganları atan yaklaşık 25 kişilik grup, Tekin'le görüşmek istedi. İlçede yapılan yönetim değişikliğinden Tekin'i sorumlu tutan grup üyeleri, "Gürsel Tekin bizi yönetmeye çalışıyor, Gürsel Tekin'e o şansı vermeyeceğiz, bu örgüt burda, parti içi demokrasi istiyoruz, ön seçim istiyoruz, seçime 40 gün kala partinin yararına değildir bu değişiklik" dediler.

ARACINI TEKMELEDİLER

Grup içinden seçilen 3 kişi ile seçim koordinasyon merkezinin içinde görüşen Gürsel Tekin'e protestoların devam etmesi üzerine, Tekin aracına binmek üzere seçim koordinasyon merkezinden ayrıldı. Tekin aracına bindiği sırada da protestolarına devam eden partililer, aracın önüne geçerek hareket etmesini engellemeye çalıştı. Aracın hareketi sırasında ise bazı partililerin aracı tekmelediği görüldü.