BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,86
ALTIN 2.434,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den seçim vaatleri

Gürsel Tekin,12 Haziran'da yapılacak seçimle ilgili CHP'nin projeelrinden bahsetti

Abone ol

Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı programına katılan CHP'li Gürsel Tekin,12 Haziran'da yapılacak seçimle ilgili CHP'nin vaadlerinden bahsetti.

30 ilin 29 unda ön seçim yapıldığını ve ön seçim yapan tek parti olduklarını söyleyen Tekin,
109 kadın adayın 38i şeçilebilir durumda oylar yükselirse 45 olabilir ilk kez bukadar fazla kadın aday var genç kadın işci engelli temsil eden aday var iktidara gelinirse Türkiye'nin işsizlik de dahil olmak üzere tüm sorunlarını çözebilecek bir parlamento olacak." dedi.

PARTİDE HÜKÜMLÜ YOK

Bir ruhsatdan dolayı aldığı ve yargıtayda olan cezayla ilgili olarak da Tekin: Benim dosyamda yolsuzluk rüşvet yok. Ben bir dosya imzaladım ve suçum bu ama bugün olsa bu günde imzalarım o dosyayı... Eğer yolsuzluk konuşulmak isteniyorsa hodri meydan... Hangi yiğit karşıma çıkarsa onunla konuşurum." dedi.

"LAİKLİĞİ TOPLUMA ANLATAMAZSINIZ"

Toplumun temel sorunları varsa toplum yoksullaşmışsa siz o topluma cumhuriyeti laikliği anlatamazsınız. Bu insanların rejimle ilgili sorunları vardır. 13 milyon yoksulun olduğu toplumda yoksulluğu gidermek bizim görevimizdir. 41 projemizde bu amaçla geliştirilmiştir. Küresel sermayenin dışında kalacaz dersek yanlış olur. 
Yerel yönetim yasasını da değiştirmek istiyoruz. Rant yasası değil kent yasası oluşturacağız.

SİSTEM YOLSUZLUĞA UYGUN

Türkiye'nin temel sorunu yoksulluk. Yoksulluk da yolsuzluğu oluşturur. Dünyada İngiltere, Fransa gibi ülkelerde belediye başkanları rant elde edemiyorlar. Çünkü sistemleri buna izin vermiyor. Türkiye'deki sistem yolsuzluk için çok uygun. İktidara geldiklerinde
YÖK'ün ve harçların kalakacağını söyleyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "2 yıl içinde 8 ilçede yurt sorunu da çözülecek. Askerlik önce 9 aya sonra 6 aya düşecek. Bu güne kadar 17 bin faili meçhul cinayet var. Taşeron işçiliği iktidara gelirsek kodrolu işçi yapacaz. Kamuda taşaron işçi kalmayacak. Siyasal parti yasası ile önseçimi zorunlu hale getireceğiz. Tarım kuruluşları için en iyi proje bizim...