BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu'na isyan! Niye adımı anmıyor?

İstanbul Belediye Başkanı (İBB) aday adayı olan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, isminin parti yönetimince aday adayı olarak telaffuz edilmemesine isyan etti. Kılıçdaroğlu'na 'adalet' çağrısı yapıp, “Genel başkanımız, parti yöneticilerimiz İstanbul’u bana sorsunlar" dedi.

Abone ol

CHP'nin İstanbul aday adaylarından Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin İstanbul Belediye Başkan adaylığı için ismini telaffuz etmemesine tepki gösterdi. Anketlerde ilk sırada çıkan Gürsel Tekin, “Genel başkanımız, parti yöneticilerimiz İstanbul’u bana sorsunlar" dedi.

Sözcü'nün Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan Gürsel Tekin, "Genel başkanımıza her şeyi bir kenara bırakıp kardeşlik hukukuna dayanarak bir ricam olacak. Hakkaniyet istiyorum" ifadelerini kullandı. İşte Gürsel Tekin'in sitemleri...

'KİMSE MAHALLELERİ BENİM GİBİ BİLMEZ'... "İstanbul'da CHP örgütünün, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına, muhtarlara, kanaat önderlerine ve en çok güvendikleri en az üç ayrı şirkete kamuoyu yoklaması yaptırarak, bu yoklamalarda sonuç ne çıkarsa onu kabul edelim. Genel Başkanıma zaman zaman CEO'lar, iş insanlarını getiriyor olabilirler. O getirenlerin hiçbir tanesi Afgan, Karadeniz, Sultan, Filistin, Mevlana, Sülüntepe mahallelerini, Şam Sokağı'nı benim gibi bilmezler.

'ADALET ASKIYA MI ALINACAK?'... "Ben sadece, hak, hukuk, adalet istiyorum. Genel Başkanımızın en önemli sloganı hak, hukuk, adalet. Acaba hak, hukuk, adalet mi uygulayacak, yoksa hak, hukuk, adaleti iktidar gibi askıya mı alacak. Ben hiçbir arkadaşımın hakkı gasp edilsin istemiyorum."

SAHADA OLAN HERKES KİMİN İSTENDİĞİNİ GÖRÜYOR... "Şu anda İstanbul sahasında ilçe belediye başkan aday adayı olan 300'e yakın arkadaşımız var. Onlarda, sokakta, kahvede, halkla iç içe durumda. Acaba sokakta büyükşehir başkan adayı olarak kimi görmek istiyor bunu onlar da biliyor."

PARTİ YÖNETİMİNE ÇAĞRI... "Parti Meclisimizin üyesi olan arkadaşlarıma sesleniyorum ve onlardan şu ricada bulunuyorum: Ben herhangi bir aday adayı arkadaşımla yarış içine, kavgaya girecek değilim. Türkiye'nin geleceği ve CHP'nin geleceği için önemli kararlar alacaksınız. Bu kararları almadan önce herkesin İstanbul'da bulunan yakınını, hemşehrisini, sivil toplum kuruluşlarını, muhtarları arayıp onların İstanbul'la ilgili düşüncelerinin ne olduğunu dinlesinler.