BIST 9.705
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.425,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin İstanbul'u istememiş!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin "İsteseydim İstanbul Belediye Başkanı olurdum" dedi.

Abone ol

na canlı yayın konuğu olan Gürsel Tekin, gazeteciler Mustafa Ünal ve Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı .

İstanbul CHP İl Kongresinde farklı bir sonuç beklediğini kaydeden Gürsel Tekin, sonucun hoş bir sonuç olmadığını söyledi. Kongre havasının ve salondaki manzarayı daha farklı bir manzara olarak görmek istediğini belirten Tekin 'Ben o dönem il başkanı olsaydım. O gün Anneler Günüydü ve divanın tümünü kadın yapardım. Ve salonun bir tarafında bu ülkede mağdur anne var ve bütün mağdur anneleri toplardım." dedi.

Tekin sözlerine şöyle devam etti:

Orada 3 bin tane anne Türkiye'ye bedeldi. Ve 3 bin tane anneyi rahatlıkla getirirdim. Berfo Ana'yı getirirdim. Mümkünse CHP üyeliğini yapardım ve divana oturturdum. Keşke bunu yapabilseydiler. Salonun boş olması beni üzdü. İstanbul'da CHP'nin 270 bin üyesi var ve bu beni çok üzdü.

İSTESEM ADAY OLABİLİRDİM

Ferda Yıldırım'ın 'İstanbul Belediye Başkan Adaylığı gönlünüzden geçer mi? ' sorusuna 'Kimin gönlünde geçmez' diye cevap veren Gürsel Tekin İstanbul Belediye Başkanlığı konusunda ki ısrarını yineledi.

İstanbul'un başka bir şehir olduğunu kaydeden Tekin 'İstanbul'da bir gönül işi değil bu. Ben il başkanıyken rahatlıkla aday olabilirdim. Ben genel başkanıma o dönem İstanbul'da başka bir aday arayışına girmeyin deseydim kesinlikle de girmezdi sayın Baykal' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA DURDUM

İstanbul'da 2009 yılında yapılan kamuoyu yoklamalarında Kemal Kılıçdaroğlu isminin ön planda olduğunu kaydeden Gürsel Tekin 'Ama ben 4 kez kamuoyu yoklaması yaptırdım. İstanbullu kimi görmek istiyor? Gürsel Tekin'in kendisini görmesi başka bir şey. Öncelikle İstanbullu nasıl bir belediye başkanı görmek istiyor. Bunun kararını İstanbullu verecektir. Kamuoyu yoklamalarında Kemal Kılıçdaroğlu denilince bende dört elle sarıldım ve Kılıçdaroğlu'nun yanında durdum' diye konuştu.